Marek Šebeňa Rôzne

Dôvodom zrušenia pravidelných letov do Kyjeva nie je pandemická chrípka

Letisko Poprad - Tatry v spolupráci s Danube Wings malo od začiatku zimného letového plánu prevádzkovať pravidelné sobotňajšie lety do Kyjeva.

Ako pre TASR povedala jeho riaditeľka Ivana Herkeľová, lety sa uskutočňovať nebudú z dôvodu, že ukrajinská strana nevydala povolenie na prevádzku tejto letovej linky.
Herkeľová tak dementovala informácie o tom, že pravidelné lety sa zrušili pre pandemickú chrípku, ktorá je v súčasnosti na Ukrajine.
Dodala, že letisko sa naďalej bude snažiť opätovne získať tieto letové linky v budúcom roku. Zrušením pravidelnej linky do Kyjeva zaznamenalo 3% pokles tržieb plánovaných letov v zimnom letovom poriadku.
Herkeľová informovala, že v od 1. decembra sa bude z Popradu lietať do Londýna, Dublinu a Manchestru. „Sme veľmi radi, že v čase vianočných sviatkov sa novozavedené linky do Londýna a Dublinu stretli aj so záujmom zo strany cestujúcej verejnosti a v čase hlavných vianočných sviatkov sú už dnes tieto linky vypredané,“ dodala.
Ako ďalej uviedla, začínajú sa objavovať prvé požiadavky na čartrové lety do Kyjeva a Moskvy. Najvyťaženejšími dňami sú zatiaľ 27. december a 3. a 10. január. Tieto lety sú však v štádiu riešenia, letisko nemá ešte nič isté.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM