Dominika Handzušová Hokej

Dráma do posledného zápasu: Popradskí juniori skončili štvrtí

Mladí kamzíci zabojovali a dokázali dvakrát ujsť hrobárovi z lopaty. V rozhodujúcom dueli pred domácim publikom ale museli skloniť hlavy pred súperom. Tréner Pichoňský hovorí o dobrej skúsenosti pre svojich zverencov.

Ilustračný obrázok k článku Dráma do posledného zápasu: Popradskí juniori skončili štvrtí
45
Galéria
Foto: Dominika Handzušová

Hokejová juniorská extraliga už pozná nového majstra, v Trenčíne sa v rozhodujúcom zápase v predĺžení z titulu tešila Nitra. Aj boje o bronz boli vyrovnané a rozhodovalo sa až v poslednom možnom, piatom zápase.

Po zlom začiatku sa dokázali vrátiť domov

Spočiatku to tak pritom nevyzeralo, Poprad doma prehral úvodne dve stretnutia. „Táto séria bola poznačená tým, že sme neuspeli v semifinále s Nitrou. Hrali sme podľa mňa veľmi dobré zápasy, no to hokejové šťastíčko nebolo na našej strane. Chceli sme hrať finále,“ začal s hodnotením záverečnej série popradský tréner Ľubomír Pichoňský. Jeho zverencom vstup do nej veľmi nevyšiel, nevyužili domácu výhodu a Slovan tak mal mečbal. „Chalani ukázali obrovské srdce, chcenie, vyhrali dvakrát po sebe v Bratislave, to je veľká vec a za to ich obdivujem,“ zložil poklonu mladým kamzíkom ich tréner. Slovanu dokázali dvakrát zvrátiť mečbal, vyrovnať sériu a potiahnuť ju ešte raz domov. „V prvom domácom zápase sme za stavu 3:1 mali v poslednej tretine veľkú šancu, mohli sme vyhrať a ukončiť sériu. Spravili sme ale nejaké chybičky, súper to využil. Prehrali sme na nájazdy a druhý zápas bol veľmi podobný,“ opísal hlavný lodivod bratislavského Slovana, Miroslav Mosnár.

Foto: Dominika Handzušová

Náročné zápasy veľkou školou

Aj v piatom zápase sa napokon z výhry tešili hostia. „Toto stretnutie sme trošku nezvládli v hlavách. Tie emócie tam boli obrovské, z toho vyplývali individuálne chyby. Navyše opäť chýbalo to hokejové šťastie, puky nám odskakovali, základné veci nám ušli a Slovan bol o trošku lepší,“ priznal Pichoňský. Podľa Mosnára nebol záverečný duel vôbec ľahký. „Mali sme tam viac vylúčených hneď na začiatku, ale využili sme dve kontry a keď sme viedli 2:0, chlapci sa začali lepšie cítiť a upokojili sa.“

Popradčania tak museli neustále sťahovať náskok. „Chalani bojovali, ale nešlo to, ani cez tú vôľu. Je to play-off, je to pre nich veľmi dobrá skúsenosť, hrať špičku na Slovensku. Myslím, že im to dalo strašne veľa do ďalšieho hokejového rastu,“ hovorí tréner Popradu. Hoci sú teraz juniori sklamaní, práve tieto zápasy ich lepšie pripravia na ďalší hokejový život. „My sme tu od toho, aby sme ich pripravovali na vyšší level, či pre popradský klub, do Ačka, alebo do Európy. Sme tu na tú výchovu hráčov a toto im môže len pomôcť. Pevne verím, že popradská juniorka bude z roka na rok hrať to play-off, náročné zápasy dajú chalanom veľmi veľa,“ uzavrel Pichoňský.

Foto: Dominika Handzušová

o bronz POPRAD – SLOVAN 2:3 na zápasy
3:4pp, 3:6, 4:3sn, 3:2sn a 3:6

Zostava Popradu v sérii o bronz: Marko Šturma, Jaromír Just – Marek Krmenčík, Martin Krempaský, Andrej Leško, Samuel Szücs, Daniel Slanina, Matúš Mihalko, Boris Brincko, Lukáš Turan, Dávid Šeliga, Adam Žiak – Rastislav Václav, Peter Bjalončík, Matej Paločko, Boris Martančík, Peter Kundrik, Filip Vašaš, Christián Bednarčík, Lukáš Toma, Lukáš Olejník, Michal Pjecha, Marek Lindeman, Roan Krupa, Jozef Danielčak.
Tréner Ľubomír Pichoňský, asistent Ľubomír Babura.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM