Peter Handzuš Krimi

Druhý požiar v Matejovciach: Bez strechy nad hlavou ostalo stoosem ľudí

Vo štvrtok 22.februára 2018 o 10.34 hod došlo k požiaru obývaného objektu na Staničnej ulici v Poprade – Matejovciach.

Ilustračný obrázok k článku Druhý požiar v Matejovciach: Bez strechy nad hlavou ostalo stoosem ľudí
Foto: Peter Handzuš

Zasahujúce zložky Hasičského a záchranného zboru požiar po približne troch hodinách uhasili, no objekt sa stal neobývateľným, v dôsledku čoho ostalo bez strechy nad hlavou 108 osôb. Bolo preto nevyhnutné v súlade s § 3 odst.1 zákona o NR SR č.42/1994 Z.z. o civilnej ochrane obyvateľstva vykonávať opatrenia na záchranu života, zdravia a majetku a znižovať riziká ohrozenia vykonávaním činností nevyhnutných na zamedzenie šírenia a pôsobenia následkov mimoriadnej udalosti.

„Na základe uvedených dôvodov, kedy došlo následkom mimoriadnej udalosti k postihnutiu a ohrozeniu osôb žijúcich v zhorenom objekte, sme dnes (vo štvrtok 22.2.2018 pozn. redakcie) o 12:00 hod. na území mesta vyhlásili mimoriadnu situáciu. Na zasadnutí krízového štábu bolo zároveň určené, že núdzové ubytovanie na nasledujúcu noc bude pre dotknuté osoby zabezpečené v telocvični ZŠ v Matejovciach, kde budú zo skladov CO na tento účel prevezené lehátka a deky. Núdzové ubytovanie v uvedených priestoroch bude pod dohľadom hliadok Miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS) a mestskej polície,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

Zdroj: Facebook

Mesto Poprad bude zároveň hľadať možnosti núdzového ubytovanie pre postihnuté osoby vo svojich nevyužitých objektoch. Na pozvanie samosprávy prišiel na miesto udalosti aj štátny radca z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Peter Jendral, ktorý vyjadril presvedčenie, že vzniknutú situáciu sa podarí v spolupráci s mestom vyriešiť čo najrýchlejšie.

O ďalšom postupe bude samospráva informovať po piatkovom zasadnutí krízového štábu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM