Peter Handzuš Hokej

Dukla vyrovnala stav série

Trenčianski hokejisti zvíťazil v sobotňajšom druhom stretnutí štvrťfinále play off extraligy na ľade Popradu 5:4 po samostatných nájazdoch a domov tak idú za priaznivého stav 1:1 na zápasy.

HK Poprad – Dukla Trenčín 4:5 pp a sn (2:2, 2:0, 0:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 2. Balán (Tavželj), 19. Kuľha (Suchý), 36. Škovira (Koskinen, Suchý), 39. Fabian (Rapáč) – 6. Mikula (Filo), 9. Filo (Trefný), 45. Sojčík (Fabuš), 58. Mikula (Tybor), rozhodujúci nájazd Sojčík. Rozhodovali: Baluška, D. Konc – Tvrdoň, Gajan, vylúčení: 9:7, navyše: Kuľha (Poprad) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3440 divákov.

Zostavy:
HK Poprad: Melicherčík – Pentikäinen, Suchý, Tavželj, Kovačevič, Fabian, Kramár, Malina – Vandas, Koskinen, Kuľha – Svitana, Balán, Vaic – Svačina, Strömberg, Rapáč – Škovira, Takáč, Homa
Dukla Trenčín: Kováč – Gabriš, Biro, Hlubuček, Nemčík, Trefný, Bednár, Imrich, Nechala – Pardavý, Melichárek, Fabuš – Gašparovič, Šťastný, Daňo – Sojčík, Tvrdoň, Tybor – Mikula, Filo, Kopecký

/stav série: 1:1/

Skóre otvoril už v 2. minúte popradský Balán, ktorý sa odhodlal k dravému prieniku, položil si brankára, obišiel bránku a zasunul. Zdalo sa, že zápas sa bude vyvíjať podľa tradičného scenára v prospech Popradu, ale opak bol pravdou. Hostí gól nezlomil a v 6. minúte bolo vyrovnané po góle Mikulu, ktorý potrestal zmätky v domácej obrane. V 9. minúte dostal Trenčanov do vedenia Filo, keď v oslabení zužitkoval ideálny pas z hokejky Trefného. Hostia boli na koni, aj naďalej hrozili a neboli ďaleko od tretieho gólu. V závere tretiny však museli čeliť presilovke Popradu o dvoch hráčov, ktorú premenil kanonier Kuľha na vyrovnávajúci gól po strele spoza kruhov.

V prostrednej časti sa stretnutie spočiatku na dlhé minúty odohrávalo v miernejšom tempe ako to úvodné, ubudlo agresivity aj osobných súbojov na hranici pravidiel. Hra sa však opäť pritvrdila a trestné lavice zohrieval čoraz väčší počet hráčov. Presilovky však nedokázali tímy využiť a získať psychickú výhodu na svoju stranu. Poradilo sa to napokon Popradčanom v 36. minúte, keď Koskinen predviedol brilantnú individuálnu akciu, na konci ktorej posunul puk voľnému Škovirovi a ten zakončil do prázdnej bránky. Minútu pred koncom tretiny trafil do čierneho od modrej aj Fabian, čím poslal Popradčanov do kabín s upokojujúcim dvojgólovým náskokom.

V záverečnej časti vrhol Trenčín všetky sily do útoku a začal vytrvalo ostreľovať popradskú bránku. Úsilie hostí prinieslo kontaktný gól v 45. minúte, keď Sojčík tečoval strelu Fabuša. Obaja súperi stupňovali tempo, osobné súboje vrcholili a hráči sa striedali na trestných laviciach. Trenčania tlačili puk do bránky a podarilo sa im to v 58. minúte, keď po prekvapivej strele vyrovnal Mikula a poslal zápas do predĺženia.

V úvode predĺženia sa Poprad ubránil presilovke, v ktorej mohol rozhodnúť Fabuš aj Melichárek. Na druhej strane v sľubnej šanci zaváhal Suchý. Hoci si hostia vytvorili viac gólových príležitostí, Melicherčíka sa im prekonať nepodarilo. V samostatných nájazdoch uspel Fabuš, ktorému kontroval nechytateľnou strelou Kuľha. Kým Vaic a Svitana nastrelili tyčku, Sojčík namieril presne medzi nohy a vyrovnal stav série na 1:1.

Text: TASR Foto: Branislav Babjak Video: Peter Handzuš

Dukla vyrovnala stav série
1
Galéria
pp-tn
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM