Monika Vengrínová Správy

Dušičkový víkend v Poprade: PREHĽAD, kedy bude zádušná omša a ako sú otvorené cintoríny

Dni, keď si uctievame pamiatku svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nami, sa blížia. Cintoríny sa zaplnia už počas nasledujúceho víkendu. Pozrite si, kedy budú otvorené, ako to bude s parkovaním a dopravou či kedy sa bude sláviť zádušná omša.

Ilustračný obrázok k článku Dušičkový víkend v Poprade: PREHĽAD, kedy bude zádušná omša a ako sú otvorené cintoríny
Zdroj: TASR

Otváracie hodiny všetkých cintorínov na území mesta, a to v Poprade-Veľkej, Spišskej Sobote, Matejovciach a v Strážach pod Tatrami, budú až do 10.novembra denne od 7.00 do 20.00 hodiny. V sobotu prvého a v nedeľu druhého novembra budú otváracie hodiny predĺžené až do 21.00 hodiny. Kancelária Pohrebno-cintorínskych služieb (PCS) v Dome smútku v Poprade-Veľkej bude otvorená aj počas sviatkov, čiže v sobotu aj v nedeľu od 8.00 do 18.00 hodiny.

Dušičková pobožnosť a zádušná sv. omša

Na sviatok Pamiatky zosnulých sa v nedeľu 2.novembra o 15.00 hodine uskutoční pri hlavnom kríži na cintoríne v Poprade-Veľkej tzv. dušičková pobožnosť, a to za účasti rímskokatolíckych a gréckokatolíckych kňazov. Od 15.30 hodine sa bude v Dome smútku sláviť zádušná svätá omša za všetkých verných zosnulých.

„Pre návštevníkov cintorína v Poprade – Veľkej bude v Dome smútku pripravená káva a čaj, a na tomto cintoríne sa budú nachádzať aj štyri mobilné toalety, pričom dve z nich návštevníci cintorína nájdu pri hornom vstupe,“ informovala Bc. Mária Trembáčová, konateľka PCS v Poprad.

Dočasne zrušený zákaz vjazdu i zákaz státia

Pri cintorínoch bude organizovaná i doprava a parkovanie. V Poprade-Veľkej bude výjazd zo stálych parkovacích plôch cez bočnú bránu parkoviska smerom na Jarmočnú ulicu. Vpravo pri vstupnej bráne budú vymedzené parkovacie miesta pre ZŤP. Pri hornej bráne, pri ceste smerom na Veľký Slavkov, pred železničným priecestím, bude pripravené označené dočasné parkovisko. Poľná cesta smerom k družstvu v Sp. Sobote bude mať dočasne odstránený zákaz vjazdu a bude jednosmerne sprejazdnená smerom na Brokofovu ulicu, smerom do Spišskej Soboty.

V Matejovciach bude dočasne zrušený zákaz státia na Kopernikovej ulici, a to až do 10. novembra. V Strážach bude návštevníkom k dispozícii znovu vyčistené parkovisko pred hornou bránou cintorína.

„Prosíme všetkých návštevníkov, aby rešpektovali, predovšetkým pri parkovaní, pokyny hliadok mestskej a dopravnej polície, ako aj pracovníkov PCS Poprad. Pokiaľ to je možné, využite MHD Poprad so zastávkou priamo pred Domom smútku v Poprade – Veľkej, spoje č. 3,“ dodala Trembáčová.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM