Monika Vengrínová Samospráva

OBRAZOM: Popradské školy po prázdninách zvlášť vítali prváčikov, jedna z nich si prevzala putovný pohár

V novom školskom roku by do popradských škôl malo nastúpiť spolu 4459 žiakov. Škola na Dostojevského ulici patrí k tým, o ktoré je stále veľký záujem. V rámci slávnosti pri príležitosti otvorenia nového školského roka si jej vedenie prevzalo putovný pohár a titul Najšportovejšia škola mesta Poprad.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Popradské školy po prázdninách zvlášť vítali prváčikov, jedna z nich si prevzala putovný pohár
Foto: Eva Viestová

Základná škola s materskou školou na Dostojevského ulici slávnostne privítala osem desiatok prváčikov. Im, ale aj ostatným žiakom školy sa prihovoril riaditeľ školy Milan Sentpétery. Pondelkové slávnostné otvorenie školského roka 2013/2014 však malo aj dvoch hostí – zástupcov popradskej radnice. Dôvodom bolo odovzdanie putovného pohára, ktorý škola získala za víťazstvo v súťaži Najšportovejšia škola mesta Poprad. Škole v mene primátora mesta osobne zablahoželal viceprimátor mesta Adrián Kromka.

Po tom, čo z minuloročného celkového počtu žiakov v ZŠ 4494 odišlo 499 deviatakov, v novom školskom roku by do popradských škôl malo nastúpiť spolu 4459 žiakov, medzi nimi 464 prváčikov. Presné čísla však budú známe zo štatistík najskôr 15. septembra 2013.

Popradské školy vítali prváčikov, na Dostojevského ulici si prevzali pohár
1
Galéria
Popradské školy vítali prváčikov, na Dostojevského ulici si prevzali pohár
13
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM