Peter Handzuš Rôzne

Dvanásťmetrový anjel sa zjavil nad Popradom

Vo štvrtok sa pri kruhovej križovatke na Štefánikovej ulici na chvíľu doslova zastavil život. O jedenástej presne uprostred pristál dvanásťmetrový svietiaci anjel.

Popradská vianočná výzdoba naberá reálne kontúry. Na kruhovej križovatke dopoludnia pribudla obrovská socha anjela, ktorá sa stáva neoddeliteľnou súčasťou Vianoc v Poprade. Premiérovo ju na miesto určenia dopravil vrtuľník, ktorý mestu zabezpečila formou sponzorského daru spoločnosť Air Transport Europe (ATE). „Ide o vrtuľník MI-8T s menom Kristína. Pracovníci Mestského úradu poskladali z jednotlivých dielov 700 kilového anjela a piloti ATE dopravili do mesta,“ uviedla hovorkyňa ATE Sylvia Galajda. Podľa nej to ale pre vrtuľník až taká novinka nebola. „Veľkú sochu anjela už tento vrtuľník prepravoval v Zádielskej doline počas nakrúcania amerických filmárov,“ dodala.

Doprava sa zastavila

Radnica na svojich stránkach uviedla, že takouto formou malo mesto ušetriť na vysokých nákladoch spojených s inštaláciou pomocou špeciálneho žeriavu a tiež nebolo potrebné úplne stopnúť premávku na križovatke. Celé to trvalo niekoľko minút a na tú chvíľu početná skupinka policajtov predsa len premávku v rámci bezpečnosti pozastavila. Po úspešnom osadení sochy však už bolo všetko po starom.

Celá akcia pútala pozornosť okoloidúcich, ktorí sa nemohli nepristaviť a toto špeciálne divadlo s otvorenými ústami sledovať.

Dvanásťmetrový anjel sa zjavil nad Popradom
1
Galéria
anjel
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM