Martin Sýkora Samospráva

Dve opravy za státisíce: Mestské komunikácie prejdú rekonštrukciou

V Poprade začnú v týchto dňoch s rekonštrukciou dvoch mestských komunikácií za viac ako 275 000 eur. V čase rekonštrukcie tu nebude premávať MHD.

Ilustračný obrázok k článku Dve opravy za státisíce: Mestské komunikácie prejdú rekonštrukciou
Zdroj: TASR

Obyvatelia Starého ihriska sa tešia

Mesto bude rekonštruovať dve komunikácie. Pôjde o časť mestskej komunikácie Velická cesta a o opravu cesty a chodníkov na ulici Staré ihrisko. Rekonštruovaný úsek na ulici Staré ihrisko je dlhý 63,27 metra a je situovaný medzi zástavbou rodinných domov.

„Komunikácia je v celom úseku, teda od križovatky s ulicou Huszovou, v zlom technickom stave, s nevyhovujúcim šírkovým usporiadaním. Mestská komunikácia má v tomto úseku nerovnomernú šírku asfaltového spevnenia, nevyhovujúce sú aj odtoky povrchových vôd,“ informoval komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda.

V tejto mestskej časti bude vybudovaný aj obojstranný chodník, nakoľko sa doteraz nachádzal len na ľavej strane. Zhotoviteľom rekonštrukcie je spoločnosť Asfalt Tatry, s. r. o. Rekonštrukcia bude trvať podľa slov Galajdu zhruba 40 dní a vyčlenených je nato okolo 67 663 eur.

Staré ihrisko a Velická cesta 04/2017
2
Galéria

Zmeny na Velickej ceste

Zhruba 90 dní bude trvať rekonštrukcia Velickej cesty v mestskej časti Spišská Sobota. Podľa slov Galajdu je navrhovaná kompletná rekonštrukcia mestskej komunikácie s jej rozšírením na požadované parametre. Rovnako bude vybudovaný nový chodník, zrušené budú existujúce schody. Rekonštrukciu v hodnote viac ako 207 961 eur bude realizovať spoločnosť Inžinierske stavby Košice, a. s.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM