Martin Sýkora Krimi

Dvojica si vo Vysokých Tatrách trúfla na policajtov: Po bitke im hrozí 5 rokov

Dvojica mladých mužov to so sebavedomím evidentne prehnala. Po napínaní svalov skončili v cele policajného zaistenia, hrozí im až 5 rokov väzenia.

Ilustračný obrázok k článku Dvojica si vo Vysokých Tatrách trúfla na policajtov: Po bitke im hrozí 5 rokov
Zdroj: pixabay

31-ročný Matúš z Bratislavy a 30-ročný Jozef zo Starej Ľubovne boli vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade obvinení z prečin útoku na verejného činiteľa spáchaného v súbehu s prečinom výtržníctva.

Dvojčlenná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Vysoké Tatry sa dostavila na preverenie telefonického oznámenia do jedného zo zariadení v Tatranskej Lomnici. Podľa oznámenia tam malo dochádzať k napádaniu zákazníkov.

„Hliadka zistila, že pred vchodom do objektu sa nachádza skupina mužov, ktorí sa strkaním a pretláčaním snažili dostať dnu a napádali príslušníkov SBS,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová. Dvojici výtržníkov nebolo ani rady, ani pomoci. „Títo muži boli opakovane príslušníkmi policajnej hliadky vyzvaní, aby upustili od svojho konania, pričom títo na výzvu nereagovali a naopak, fyzicky zaútočili na príslušníkov hliadky, ktorým boli spôsobené pri tomto útoku ľahké zranenia,“ dodala Migaľová.

Ani odvaha, arogancia a napínanie svalov útočníkom nepomohli. Policajti si vykonali svoju prácu ako sa patrí. „Napriek útokom policajti obom útočníkov priložili služobné putá. Matúš aj Jozef boli zadržaní a boli umiestnení do cely policajného zaistenia, hrozí im až päťročné väzenie,“ uzavrela krajská hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM