Martin Sýkora Iné športy

Džudisti na Grand Prix: Mikolajčíkovej druhé miesto, Kostku vyradil Bielorus

Popradská dvojica džudistov z Judo Club Katsudo Poprad ECC sa predstavila na medzinárodnej Grand Prix v džude v Banskej Bystrici v spoločnosti súperov z 12-tich krajín.

Ilustračný obrázok k článku Džudisti na Grand Prix: Mikolajčíkovej druhé miesto, Kostku vyradil Bielorus
Zdroj: poprad.dnes24.sk

Veľkú cenu odštartoval vystúpením Matúš Kostka, ktorý sa nakoniec na pódiu neumiestnil nakoľko v prvom kole dostal na tatami zápasníka z Bieloruska. Po vyrovnanom zápase na konci prehral. „Matúšov súper v ďalšom kole prehral s ruským džudistom, čo môjho zverenca nepotiahlo ďalej do repasáže,“ hodnotil tréner Judo Club Katsudo Poprad ECC Jozef Lenčéš. Väčšiu radosť mal z vystúpenia Zuzany Mikolajčíkovej, ktorá absolvovala dva ťažké zápasy.

Zdroj: poprad.dnes24.sk

„Prvý zápas mi vyšiel celkom dobre. Súperku sa mi podarilo hodiť a následne som ju udržala na zemi. V druhom zápase som kvôli menšej chybe spadla, zápas pokračoval no už sa mi ho nepodarilo vyhrať,“ opísala svoje vystúpenie Zuzana, vedomá si, že mala na viac.

„Celkovo som obsadila druhé miesto, s ktorým nie som celkom spokojná. Som však rada, že som sa mohla zúčastniť tejto súťaže a vo veľmi silnej konkurencii sa umiestniť,“ dodala Mikolajčíková, ktorá prehrala s o dva roky staršou súperkou.

„Zuzka skončila na peknom druhom mieste, kde do poslednej chvíle vo finále nebolo jasné, kto vyhrá. Zuzka mala jasne navrch ale nevyužila svoju špičkovú kondíciu,“ vysvetlil Lenčéš, ktorý podotkol, že v oboch svojich zverencoch vidí veľký potenciál a perspektívu. „Tým, že to bola ich prvá súťaž medzi dorastencami, hodnotím oboch na výbornú,“ uzavrel tréner Judo Club Katsudo Poprad ECC.

Zuzana Mikolajčíková bola na tomto turnaji vyhodnotená ako druhá najlepšia staršia žiačka na Slovensku za uplynulý rok.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM