Peter Handzuš Rôzne

EĽRO už o mesiac. Festival bude venovaný cechu pekárov a mlynárov

Mesto Kežmarok bude patriť počas troch júlových dní opätovne remeselníkom, ako aj nositeľom tradícií a ľudovej kultúry. Uskutoční sa tam 22. ročník medzinárodného festivalu s názvom Európske ľudové remeslo.

Ako informovala Adriana Saturyová z organizačného tímu podujatia, tohtoročné EĽRO odštartuje v Kežmarku v piatok 13. júla a potrvá následne až do nedele.

Spomínaný festival bude v tomto roku venovaný cechu pekárov a mlynárov. „Pri tejto príležitosti čaká jeho návštevníkov prehliadka najväčšej podtatranskej pekárne, ale už tradične aj 200 domácich a zahraničných remeselníkov, kultúrny program na troch javiskách, dramatické prehliadky hradu či doprava historickým vlakom na trase Poprad – Kežmarok – Podolínec a späť,“ povedala Saturyová.

Dejiskom hlavného programu Európskeho ľudového remesla bude už tradične historické centrum Kežmarku. Organizátori podujatia očakávajú, že sa ho zúčastní, podobne ako aj po minulé roky, približne 50.000 návštev­níkov.

Reportáž z minulého ročníka EĽRO si môžete pozrieť [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.104306_Nav­stivili-sme-festival-ELRO-]TU![/link]

Poprad24/tasr Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM