Pavol Krupka Rôzne

Energia III. tisícročia v Poprade

Interaktívna výstava umožní žiakom pochopiť dôležitosť a nevyhnutnosť úspor energie. Žiaci nielen pochopia širšie súvislosti, ale prakticky budú vedieť, ako šetriť energiou. Nová generácia tak bude môcť preniesť ekologické správanie aj do svojho každ

Od 3. apríla do 19. mája 2012 môžu žiaci základných a stredných škôl navštíviť v Podtatranskom múzeu v Poprade unikátnu interaktívnu výstavu Energia 3. tisícročia, ktorú inicioval EkoFond.

Prostredníctvom pútavých exponátov, početných aktivít a pokusov budú žiaci motivovaní k prebudeniu záujmu o prírodné vedy. Cieľom výstavy taktiež je, aby si žiaci uvedomili, že možnosť ako šetriť energiu a ako zmenšiť svoju ekologickú stopu je v rukách každého jednotlivca. Žiaci majú preto šancu svojím konaním ovplyvniť ďalšie smerovanie tejto spoločnosti.

Výstavou sprevádza žiakov vyškolený lektor. Učitelia bezplatne obdržia aj bulletin k výstave s popismi jednotlivých exponátov, cvičení a pokusov vrátane odkazov na informácie na multimediálnej platforme Ekofondu, kde majú prístup ku kvalitným vzdelávacím materiálom, videám, pokusom a e-learningu.

Veľký záujem o výstavu najlepšie dokumentuje fakt, že v rámci podtatranského turné bolo doteraz realizovaných 191 programov pre 3 916 mladých ľudí.

poprad24/podta­transké múzeum poprad Foto: ekofond

Energia_muzeum
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM