Martin Sýkora Správy

Erbium je jediné bez parkoviska: Obyvatelia bytového domu každodenne riskujú svoje zdravie a majetok

Plánovanú výstavbu parkoviska zabrzdila petícia, ktorú vzalo vedenie mesta na vedomie. Obyvatelia tak stále čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Erbium je jediné bez parkoviska: Obyvatelia bytového domu každodenne riskujú svoje zdravie a majetok
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Bytový dom Erbium na sídlisku Juh je jedným z mála na území Popradu, ktorý nemá vlastné parkovisko. Obyvatelia bytového domu tak parkujú pred blokom na provizórnom parkovisku. Vytvoreniu parkovacích miest zabránila minuloročná petícia občanov, keďže plánovaná výstavba parkoviska bezprostredne susedí s materskou školou.

Petičný výbor vyzbieral proti výstavbe 101 podpisov. Pri vybavovaní petície sa podľa mesta prihliadalo na podnety Popradčanov, odporúčanie Komisie výstavby a majetku pri Mestskom zastupiteľstve a výsledky rokovaní. „Zámer na výstavbu parkoviska pri BD Erbium bol zrušený rozhodnutím MsZ na základe petície občanov,“ informoval vedúci odboru urbanizmu a územného plánovania Mestského úradu v Poprade Ľuboslav Mlynarčík.

To však neznamená, že problém obyvateľov sa nebude v budúcnosti riešiť. Súčasné parkovanie je síce mimo pravidiel, ale magistrát za neho nechce ľudí trestať. Zastaviť auto na kopci je nebezpečné, ale obyvatelia bytového domu Erbium nemajú veľmi na výber. Radnici sa núka pravdepodobne iba jediná možnosť.

„Komisia výstavby a majetku odporučila legalizáciu jestvujúceho parkoviska. Tento proces si vyžaduje spracovanie projektovej dokumentácie a schválenie prostriedkov na realizáciu v MsZ,“ konštatoval predseda komisie Slavomír Božoň, ktorý ako poslanec MsZ problém interpeloval aj na ostatnom riadnom zasadnutí.

Kedy sa tak nestane nevedia ani úradníci. O časových termínoch vás budeme včas informovať.

parkovanie erbium
6
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM