Peter Handzuš Basketbal

Eurovia SBL je za dverami. Iskru Svit preveril domáci turnaj o Baťov pohár

Od štvrtka do soboty sa vo Svite odohral už 3. ročník medzinárodného turnaja o Baťov pohár. Iskra Svit má za sebou tri stretnutia so zahraničnými tímami, ktoré preverili jej pripravenosť na ligu, ktorá začína už v októbri.

Ilustračný obrázok k článku Eurovia SBL je za dverami. Iskru Svit preveril domáci turnaj o Baťov pohár
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na turnaji o Baťov pohár vo Svite sa predstavili okrem domácej Iskry Svit aj tímy Marso Nyíregyháza, Bohemilk Tuři Svitavy a BK Lions Jindřichův Hradec.

Iskra odohrala tri zápasy s bilanciou dve prehry a jedna výhra po predĺžení. Na turnaji jej tak patrilo konečné 3. miesto. „Úvod prvého zápasu bol poznačený nervozitou z prvého vystúpenia na domácom ihrisku, čo sa prejavilo na úspešnosti streľby aj z vyložených pozícií. Neskôr sme sa do zápasu vrátili, ale po prestávke prišiel opäť obrovský výpadok a súper natiahol vedenie, ktoré sa nám už nepodarilo zmazať. Druhý zápas už priniesol dramatickejší priebeh a naše prvé víťazstvo, ktoré však malo prísť už v riadnom hracom čase. Verím, že turnaj nám pomôže posunúť sa ďalej v zohratosti tímu a ukázal, na čom všetkom ešte musíme tvrdo pracovať. Dúfam, že najbližší domáci zápas, ktorý už bude v rámci ligy, bude oveľa lepší a prinesie nám všetkým vo Svite radosť,“ povedal o zápasoch odohratých na turnaji pre facebookovú stránku klubu asistent trénera Iskry Svit Michal Madzin.

Filip Dratva, ktorý dal v prvom zápase 18 bodov, na tej istej stránke Madzina doplnil: „Turnaj nám ukázal, že máme medzery v obrane lebo dostávame veľa bodov. Do začiatku ligy budeme určite pracovať na tímovej obrane a tak isto aj na zohratosti v utoku.“

Eurovia SBL začína už 3. októbra. Na prvé dva zápasy sezóny cestuje Iskra Svit do Bratislavy, kde sa stretne s Interom (4.10) a s VŠEM Karlovka (7.10). Na domácej palubovke v Iskra Aréne sa predstaví 10. októbra v zápase proti MBK SPU Nitra.

Výsledky 3. ročníka medzinárodného turnaja o Baťov pohár:

Marso Nyíregyháza KK – Bohemilk Tuři Svitavy 79:86

BK Lions Jindřichův Hradec – Iskra Svit 97:82
Bohemilk Tuři Svitavy – BK Lions Jindřichův Hradec 94:112
Iskra Svit – Marso Nyíregyháza KK 107:104 pp
Marso Nyíregyháza KK – BK Lions Jindřichův Hradec 90:82
Iskra Svit – Bohemilk Tuři Svitavy 66:82

Celkové poradie:

1.BK Lions Jindřichův Hradec
2. Bohemilk Tuři Svitavy
3. Iskra Svit
4. Marso Nyíregyháza KK

Basketbalový turnaj o Baťov pohár vo Svite
33
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM