Monika Vengrínová Kultúra

Ewa Farna: Superstar bolo krásne obdobie, teraz je však čas na vlastnú hudbu

Česko-poľská speváčka Ewa Farna sa slovenským fanúšikom dostala do povedomia najmä ako porotkyňa poslednej Superstar. Aktuálne sa venuje štúdiu práva, vydáva nový album a so svojou kapelou pripravuje dva koncerty na Slovensku. 18.novembra to roztočí aj v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Ewa Farna: Superstar bolo krásne obdobie, teraz je však čas na vlastnú hudbu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Koncertovať bude v Bratislave a v Poprade

„Na Slovensku budeme mať dva zásadné koncerty. Prídeme s repertoárom vyskladaným zo všetkých mojich albumov, hlavne však prídeme predstaviť nový album, ktorý vyjde do novembrových koncertov. Bude to pekné vystúpenie, avšak trošku náročné, preto sa naň pripravujeme už teraz,“ hovorí Ewa.

Oba slovenské koncerty – v Bratislave a v Poprade však boli posunuté z októbrových termínov na novembrové. Pod Tatrami Ewa vystúpi po prvýkrát a to 18.novembra. Svoj koncert, na ktorý sa už mimoriadne teší, tu bola odpromovať a pozvať popradských fanúšikov osobne. Už teraz však verí, že sa jej do Popradu podarí pricestovať aspoň na dva dni, aby si okrem koncertu užila aj wellness v Aquacity.

Po ročnej práci vydáva nový album

Na koncerte predstaví svoj nový album, na ktorom so svojou kapelou intenzívne pracuje viac, ako rok, a ktorý vyjde najskôr v Poľsku a následne na to v Česku. „Bude to už môj ôsmy alebo deviaty album, čo je vražedné tempo za osem rokov. Prvýkrát to však bude album bez akýchkoľvek iných autorov, než som ja alebo moja kapela. Som strašne rada, že ľuďom ukážem viac zo seba, bude tam trošku všetkého, čo ma momentálne baví. Myslím, že to bude dobrý album,“ teší sa Ewka.

Okrem práci na albume a príprave na koncerty má však dvadsaťročná speváčka aj ďalšie povinnosti. Aktuálne nastupuje do druhého ročníka práv na univerzite vo Varšave a v týchto dňoch absolvuje niekoľko skúšok. Medzi nimi sa vracia do Prahy na natáčanie. Pri takomto náročnom tempe vyplytvala i energiu načerpanú na dovolenke, ktorú absolvovala so svojou rodinou po štyroch rokoch práce.

Superstar nechce robiť každého pol roka

„Bolo to veľmi pracovné leto, ale na dovolenke som si oddýchla. Teraz však už opäť nestíham vôbec nič. Vôbec neviem, kedy sa mám učiť. Nie je to úplne jednoduché žiť dva životy. Ale chcem si zariadiť minimálne individuálne štúdium, lebo teraz som na dennom,“ hovorí Ewa, ktorá si Varšavu vybrala preto, že ona sama je Poľka, preto túžila študovať v rodnom jazyku a z prestížnej právnickej fakulty sa jednoduchšie uplatní v praxi.

K obdobiu Superstar, kde bola jednou z porotcov by sa však momentálne vrátiť nechcela. V budúcnosti ale podobné účinkovanie nevylučuje: „Superstar bolo krásne, polročné obdobie. Vzala som to hlavne pre nové zážitky a novú rolu, ale nie je to niečo, čo by som chcela robiť každého pol roka. Ja by som to úplne nezavrhovala, lebo ma to fakt bavilo, ale teraz je čas vydať nový album, čas venovať sa hudbe, zrovnať to v škole, aby som vôbec mohla nejako študovať. Prišli nejaké ponuky, ako z Čiech, tak aj z Poľska, ale nemôžem stále len „porotcovať“. Teraz musím zase trošku naspievať, lebo to je hlavne to, čo ma baví a možno za pár rokov znova niečo príde a potom to rada využijem“.

Ewa Farna v Poprade
1
Galéria
Ewa Farna v Poprade
19
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM