Peter Handzuš Hokej

Extraligovú licenciu zatiaľ Poprad nedostal. Rozhodne sa v septembri

Stanovené podmienky pre vydanie súťažnej licencie do 22. augusta nesplnili HK Poprad, MHC Martin a HK Dukla Trenčín, ktorým tak zatiaľ neboli licencie udelené.

Ilustračný obrázok k článku Extraligovú licenciu zatiaľ Poprad nedostal. Rozhodne sa v septembri
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja na svojom štvrtkovom zasadnutí vo Vysokých Tatrách schválil vydanie súťažných licencií pre sezónu 2013/2014 pre sedem extraligových klubov – HC Košice, HK 36 Skalica, ŠHK 37 Piešťany, HC 05 Banská Bystrica, HK Nitra, HKM Zvolen a MsHK Žilina.

Vzhľadom k tomu, že spomínané tri kluby zatiaľ nevyrovnali záväzky voči svojim hráčom a trénerom, Komisia pre prevod súťažných licencií SZĽH po oznámení stanoviska riadiacemu orgánu súťaže Pro Hokej neodporučila Výkonnému výboru SZĽH vydať týmto klubom súťažné licencie pre družstvo seniorov.

VV SZĽH sa následne uzniesol, že o vydaní súťažnej licencie pre trio extraligistov rozhodne až v osobitnom konaní po 1. septembri 2013.

Kluby dostali odklad do septembra

„Martin, Poprad a Trenčín nás v tejto súvislosti požiadali o odklad a my sme im v zmysle platných predpisov túto žiadosť schválili a proces udelenia licencií pozdržali. Konečný termín pre vyrovnanie podlžností voči hráčom a trénerom je 14 dní pred štartom extraligovej sezóny, t.j. do 1. septembra 2013,“ uviedol riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský. „Problémy s plnením podmienok pre udelenie licencie sa u nás opakujú každý rok, pravda, tento rok je tá situácia o trochu horšia. Pevne verím, že spomínané kluby podmienky splnia a extraliga sa začne v plnom obsadení.“

Účastníkom Tipsport extraligy v sezóne 2013/2014 bude opäť aj reprezentačné družstvo SR do 20 rokov, ktoré bude v najvyššej súťaži hrať pod hlavičkou HK Orange 20 a svoje domáce stretnutia (podobne ako vlani) odohrá na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove.

Kluby prihlásené do ďalších súťaží riadených SZĽH (počnúc 1. hokejovou ligou a končiac žiackymi súťažami) splnili podmienky pre udelenie súťažnej licencie a VV SZĽH im ich vydanie schválil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM