Martin Sýkora Kultúra

Kúzelnícka špička v Poprade: Magická atmosféra vyčarovala na tvárach úsmevy

Slovenskí i českí majstri ilúzie ukázali, prečo ich v zahraničí obdivujú. Videli sme staré legendy ale i nové tváre.

Ilustračný obrázok k článku Kúzelnícka špička v Poprade: Magická atmosféra vyčarovala na tvárach úsmevy
Zdroj: Dnes24.sk

Festival kúziel, mágie a ilúzie videli diváci v Poprade naposledy pred ôsmimi rokmi. Na podujatí si prišli na svoje nielen deti, rodičia ale aj začínajúci alebo pokročilí iluzionisti. Učiť sa mohli od skutočných kúzelníckych veličín, akými sú napríklad Petr Kravčík, čerstvý držiteľ titulu Rytíř řádu Unie moravských kouzelniků a zároveň účastník vyše 60-tich televíznych programov, alebo Juraj Perec, viacnásobný slovenský majster ilúzie a člen poroty na medzinárodných podujatiach.

„Na Slovensku sa podujatie podobného charakteru organizuje sporadicky a mojím záujmom je vytvoriť tradíciu v našom meste pod Tatrami každoročne uskutočňovať takéto podujatie, a tým prispieť k atraktivite mesta nielen pre občanov, ale aj pre návštevníkov Popradu. Hlavným poslaním a cieľom nášho festivalu je šíriť a propagovať moderné kúzelnícke umenie, združovať a zjednocovať kúzelníkov amatérov, profesionálov i priaznivcov moderného kúzelníckeho umenia a iných príbuzných artistických žánrov zo Slovenska a zahraničia. Prišlo viac ako 40 mladých i starších kúzelníkov, ale aj začínajúci amatéri, ktorý chceli spoznať toto zábavné umenie a tým zviditeľniť umenie modernej mágie. Podľa prvých ohlasov sa podujatie vydarilo a ľudia boli očarení nielen kúzelníkmi ale celým večerným galaprogramom,“ povedal Michal Ivan, ktorému sa opäť podarilo uskutočniť magické podujatie. Zúčastnilo sa ho viac ako 40 kúzelníkov medzi ktorými nechýbali majstri Slovenska a Českej republiky a víťazi medzinárodných súťaží.

V priebehu festivalu sa kúzelníci pohybovali po celom Poprade a hlavne v obchodných centrách, kde zabávali prítomných ľudí svojimi kúzlami na požiadanie. V sobotňajšom galaprograme sa predstavili aj Magic Alex, krásky Adela Svobodová s Radanou, The Magic Sebastian a Kouzelný karneval Jiřího Hadaša.

Kúzelníci v Poprade
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM