Pavol Krupka Kultúra

Dokumenty z celého sveta v Poprade: Čo ponúka festival Jeden svet?

Po arabských revolúciách zachvátila od minulého roka vlna protestov aj Európu. Ukázalo sa, že občiansky aktivizmus nie je na pokraji vyhynutia. Aj na Slovensku ľudia vyšli do ulíc a neváhali dokonca mrznúť. Filmy na tému Svet v pohybe uvidia od utorka (12. 3.) aj Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Dokumenty z celého sveta v Poprade: Čo ponúka festival Jeden svet?
Zdroj: Dnes24.sk

Filmy z 13. ročníka festivalu Jeden svet ukázali, že aj keď ciele a prostriedky protestných akcií v Egypte, v Grécku až po USA sú rozdielne, spája ich odhodlanie mladých ľudí, ktorí žiadajú zmenu zavedeného poriadku.Bratis­lavský festival navštívilo v závere minulého roka približne 13.000 návštev­níkov, z toho 2.700 ich prišlo na rôzne sprievodné podujatia, hlavne na diskusie.

Vybrané filmy sa už tradične dostávajú aj do regiónov, až do apríla ich diváci uvidia v ďalších viac ako 20 mestách po celom Slovensku. Popradská prehliadka sa začína 12. marca a potrvá štyri dni. Program premietania si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Festival Jeden svet je jediným kultúrno-vzdelávacím podujatím na Slovensku, ktoré sa komplexne zaoberá ľudskoprávnymi a globálnymi témami. Každoročne prezentuje okolo 70 dokumentárnych filmov prevažne zahraničnej produkcie, vyše desiatku diskusií na aktuálne témy, fotografické výstavy a koncerty.

Festival Jeden svet pozýva na dobré dokumenty aj Popradčanov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM