Peter Handzuš Tlačové správy

Festival Radi s deťmi prvýkrát v Poprade

Priniesť nové pohľady a riešenia na vzťahy rodič-dieťa, učiteľ-dieťa, ale aj na všetky ostatné úrovne medziľudských vzťahov v škole, aj v bežnom živote ponúkne Festival slobodného učenia Radi s deťmi. Konať sa bude po prvýkrát v Poprade, v Jazykovej škole Vista už tento víkend 23. a 24. apríla.

Ilustračný obrázok k článku Festival Radi s deťmi prvýkrát v Poprade
Foto: M. Hrehorčák

Festival organizuje budúca Škola Šťastie v spolupráci so Školou 2 ruky fantázie z Banskej Bystrice, kde má toto podujatie už dlhšiu tradíciu. Témou festivalu bude: ako prirodzene pomôcť dieťaťu kráčať svojou vlastnou cestou, ako byť s deťmi v ich ťažkých chvíľach a prečo deti strácajú intuíciu, inštinkty a chuť pre život. Jeho súčasťou budú prednášky, diskusie, tvorivé dielne, pohybové hry, ženské kruhy…

Aleš Štesko, riaditeľ Školy 2 ruky fantázie, o festivale hovorí: „Formou dielní v súbežných programových líniách sa budeme zaoberať všetkým, čo pri živote s dieťaťom môžete stretnúť. Učíme sa učiť sa. Učíme sa stáť v našich problémoch a neutekať od nich. Učíme sa vidieť v našich problémoch a konfliktoch našich učiteľov. V rozhovoroch, v speve, v tanci, v boji, v remeslách i v maľovaní. Intuitívna pedagogika ponúka rodičom a učiteľom ťažkosti vo svojom živote ako vstupenku do svojho vnútra. To je jediné miesto, kde ťažkosti dokážeme zvládnuť. Až potom dokážeme byť radi aj s deťmi, či sa smejú, hnevajú, plačú, bijú sa, sú choré…“

Čo nám takéto stretnutia môžu dať?

  • Slobodu v učení. V školách nám spojili učenie so stresom. Ale slobodné učenie je plné rozkoše a vášne. Na dielňach sa zbavím stresu z chýb, ktoré počas učenia robím.
  • Intuícia je neomylná. Keď sa naučím vyciťovať jej hlas a dôverovať vnuknutiam, budem prechádzať svojím životom bezpečne aj s mojimi blížnymi.
  • Prestanem sa báť konfliktov s ľuďmi a situácií, v ktorých sa bojím. Dostanem sa cez svoje slabé miesta.
  • V hrách, v tanci a v speve, v maľovaní ale aj v rozhovoroch sa stávame deťmi a zažívame to, čo sme ako deti nestihli zažiť. A to nás lieči.
  • Nemusím sa na „Radi s deťmi" naučiť nič, len si oddýchnuť od ťažkostí v mojom živote. Intu wellness. Dovolenka.

Festival je určený rodičom, deťom, učiteľom, ale aj tým, ktorí deti nemajú.
Viac informácií nájdete na facebookovom profile Školy Šťastie alebo na tel. č. 0911 089 062.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedí objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM