Martin Sýkora Futbal

FK Poprad bodoval naplno: Ešte stále je o čo hrať, Poprad už nesmie zaváhať

Popradskí futbalisti v sobotu (28.4.) na domácom trávniku v Národnom tréningovom centre po dvoch presných zásahoch do siete Novomešťanov vydolovali tri body.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad bodoval naplno: Ešte stále je o čo hrať, Poprad už nesmie zaváhať
Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti pretrhli sériu zápasov bez víťazstva. V ceste za barážovým druhým miestom v druholigovej tabuľke sa postavili o záchranu bojujúcim hráčom Nového Mesta nad Váhom. Kvalitatívny rozdiel dvoch pólov tabuľky nebol viditeľný prvých 20 minút. Postupne sa však hostitelia chopili vlády nad zápasom, vďaka štandardným situáciám. Jednu z nich v 24. minúte pretavil do prvého gólu Medak, ktorý vlial istotu na domáce kopačky. FK Poprad z nej ťažil aj o 7 minút neskôr, keď po ďalšej štandardke zvýšil na 2:0 Šesták.

Druhý polčas priniesol zlepšený výkon hostí, ktorý však na zdramatizovanie zápasu nestačil. Popradčania kontrolovali priebeh stretnutia a vypracovali si viacero šancí. Šesták však spred brány odmietol druhý zápasový gól a aj preto sa na konci domáci radovali z víťazstva a troch bodov, ktoré im určite dodajú pohodu a chuť do ostatných druholigových bo­jov.

FK Poprad - AFC Nové Mesto nad Váhom
46
Galéria
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad – AFC Nové Mesto nad Váhom 2:0 (2:0)
Góly: 24. Medak, 31. Šesták. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Jurica, Mikuš, Kosorín (všetci Nové Mesto n. Váhom), 303 divákov.

Poprad: Malec – Maťaš, Horváth, Palša (74. Šuľa), Hatok, Zošák, Medak, Kukoľ, Šesták (60. Holiš), Horodník (86. Urbanič), Daško
Nové Mesto nad Váhom: Belic – Vlado, Svatík, Holíček, Lopušan, Jurica, Mikeš (90. Hornáček), Mikuš, Múdry, Bošanský (55. Kosorín), Rapavý (78. Perea)

Peter Škrátek, asistent trénera AFC Nové Mesto nad Váhom: „Trápia nás niektoré problémy, najmä čo sa týka obranných štandardných situácií. Obidva góly sme dostali zo štandardiek, každá v podaní domácich "voňala“ gólom. V druhom polčase chalani začali makať, vytvárali si príležitosti. Ďalšou našou slabinou je, že by sme sa asi chceli dostať až za bránu. Málo sme strieľali a keď mužstvo nestrieľa, nemôže dať gól."

Mikuláš Dvorožňák, asistent trénera FK Poprad: „My sme po sérii neúspešných výsledkov potrebovali víťazstvo ako soľ. Dnes prišlo a dvihlo psychiku hráčom, keďže v tých domácich zápasoch sme síce boli aktívni, ale nešlo nám to. Sme radi, že v prvom polčase strelili dva góly zo štandardných situácií a potom sa chlapcom hralo oveľa ľahšie. Myslím, že sme zaslúžene vyhrali. Mohli sme pridať ešte aspoň jeden gól zo šancí, ktoré sme si vytvorili.“

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM