Martin Sýkora Futbal

FK Poprad čaká v baráži druhý polčas: Šestákovci sa idú pobiť o druhú ligu

Popradskí futbalisti zvládli prvú polovicu baráže proti rezerve trnavského Spartaka na výbornú. Doma vyhrali 4:1 a do odvety si odvezú trojgólový náskok.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad čaká v baráži druhý polčas: Šestákovci sa idú pobiť o druhú ligu
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad musí potvrdiť svoju budúcosezónnu druholigovú účasť proti Spartaku Trnava B v zápase, ktorý odohrá v Červeníku. Do odvety si Podtatranci vezú trojgólový náskok, keď doma vyprevadili Trnavu po výsledku 4:1.

„Som rád, že sme vyhrali takýmto rozdielom. Sme spokojní s výsledkom, ale stále je to iba polčas tohto dvojzápasu,“ konštatoval tréner a zároveň ostrostrelec Stanislav Šesták.

FK Poprad má dobrú formu. Keďže sa tatranským orlom nepodarilo zabezpečiť si účasť v lepšej šestke, jar odohrali v skupine o udržanie. Bodovo nedostihnuteľní súpermi sa popradskí futbalisti pripravovali na baráž prakticky celú jar. „Na jar sme prehrali iba jeden pohárový zápas a posledné ligové kolo v nadstavbovej časti. Mali sme dobré výsledky a pohoda sa odzrkadľuje aj na ihrisku. Do Červeníka ideme s rešpektom pobiť sa o celoštátnu súťaž,“ vysvetlil Šesták, ktorý sa po zimnom príchode stal miláčikom tribún, veľkou hernou oporou a gólovou istotou.

„Je tu vynikajúca rodinná atmosféra. Od majiteľa klubu to ide všetko smerom k nám. Každý z nás sa snaží hrať pre klub a vyzerá to potom lepšie, ako keby sme tu boli len nejakí platení profesionáli,“ uviedol popradský ostrostrelec, v prvom barážovom stretnutí autor dvoch gólov. Nielen Šesták túži po účasti v druhej lige, ktorá bude od nového ročníka celoštátna. V Poprade by sa totiž jeho povinnosti nemali skončiť po zápase v Červeníku. „S prezidentom klubu sme podpísali jeden a pol ročnú zmluvu, takže ešte jednu sezónu by som mal ďalej pokračovať. Stále sa cítim lepšie a lepšie. Teším sa aj na novú sezónu a dúfam, že to bude sezóna druholigová,“ uzavrel bývalý slovenský reprezentant.

Odveta sa hrá v sobotu 10.06.2017 v Čer­veníku pri Trnave s časom výkopu 17:00 hod.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM