Peter Handzuš Futbal

FK Poprad odohral zápas v Haniske: Napriek výbornému výkonu z východu body nepriniesol

Popradčania šli do Hanisky s vedomím, že prípadné víťazstvo ich môže posunúť na prvú priečku tabuľky, domáci po štyroch zápasoch na súperových ihriskách chceli konečne zvíťaziť a potešiť divákov na vynovenom štadióniku.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad odohral zápas v Haniske: Napriek výbornému výkonu z východu body nepriniesol
Foto: Radoslav Dudáš

Aj preto začal zápas svižne, so snahou o útočnú hru na oboch stranách. Domáci sa snažili nakopávanými loptami na dvojmetrového Pekára rozrušiť obranu hostí, popradčania zas kombinačnou hrou po zemi prekonať fyzicky disponovanú obranu hostiteľov. V 15-tej minúte sa vydarila domácim pekná akcia, po úniku a centri Kolbasa sa v šestnástke zo siedmich metrov presadil Pekár. Odvtedy mala hra rovnaký priebeh – domáci sa zatiahli do defenzívy a nebezpeční boli iba zo štandardných situácii, ktoré si dokázali vypracovať po nakopávaných loptách, hostia kombinovali, tvorili, zakončovali, no gól dať nedokázali. Dvakrát Poprad nastrelil brvno, niekoľko výborných zákrokov vytiahol brankár domácich – najmä pri gólovej strele Ujčíka a bombe Streňa a Zápotoku ukázal výborný postreh i brankársku kvalitu. Hostia sa proti vysokým domácim nepresadili ani v množstve štandardných situácii, obetaví hráči Hanisky mnoho striel smerujúcich na bránku zablokovali, vo viacerých situáciách chýbalo popradčanom viac dôrazu, či šťastia. Paradoxne zvýšiť náskok mohli aj domáci, keď po taktickej chybe stredu obrany postupoval Maťaš sám na Husárika, ten si však so situáciou poradil.

Popradské mužstvo podalo v sobotu solídny výkon a nedá sa mu vyčítať nedostatok kvality či nasadenia, no bez gólu sa vyhrať nedá. Presadiť sa proti organizovanej defenzíve vysokých hráčov domácich nebolo ľahké, keď kombináciu po zemi sťažoval hrboľatý terén. Domáci dali do zápasu doslovne všetky sily a keďže gól dať dokázali, majú tri body oni.

FK Haniska – FK Poprad 1:0 (1:0)
Gól: 15' Pekár

Text + foto: fkpoprad.com

FK Haniska - FK Poprad 1:0
8
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM