Martin Sýkora Futbal

FK Poprad štartuje nový ligový ročník: Viacero zmien v kádri i na lavičke

Popradskí futbalisti sa udržali v druhej najvyššej slovenskej súťaži. S vyššími ambíciami a s pekným herným prejavom chcú v lete prilákať fanúšikov na štadión.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad štartuje nový ligový ročník: Viacero zmien v kádri i na lavičke
Foto: Peter Handzuš

O aktuálnej situácii pred ostrým štartom druhej slovenskej futbalovej ligy, ktorej účastníkom je aj ambiciózny FK Poprad, informovala oficiálna webová klubová stránka.

Zmeny v kádri FK Poprad

Podtatranci pred letnou prípravou zaznamenali viacero zmien. Káder opustili Lukáš Tóth, Szymek Gruca a Tomáš Peciar, ktorým skončili zmluvy. Na predčasnom ukončení spolupráce sme sa dohodli s Miroslavom Poliačekom. Rudolf Bilas sa rozhodol uprednostniť skúšku v Poľsku pred pôsobením v našom klube. „Týchto hráčov sme chceli nahradiť dynamickými a technicky vybavenými hráčmi. Do kádra tak pribudli Denis Jančo (AS Trenčín), Michal Horodník (Partizán Bardejov), Daniel Dubec (Spartak Trnava), Lukáš Urbanič (dorast FK Poprad), Vlad Apostoliuk (dorast FK Poprad), Tomáš Gajan (juniorka FK Poprad) a Štefan Holiš (Spartak Myjava),“ uviedol prezident FK Poprad Roman Dvorčák.

S výnimkou Štefana Holiša sú to všetko hráči vo veku 19 a 20 rokov. Počas letnej prípravy sa k nám pripojil aj slovenský reprezentant Kamil Kopúnek. „Napriek našej enormnej snahe nám z kádra definitívne vypadol útočník Jakub Šašinka, ktorý ostáva v Baníku Ostrava,“ dodal Dvorčák.

Foto: Peter Handzuš

Nová zostava na lavičke

Keďže súťažný poriadok v druhej lige bude od nastávajúcej sezóny vyžadovať na mieste hlavného trénera druholigového tímu človeka s trénerskou licenciou EURO PRO, došlo v rámci realizačného tímu k zmene.

Podľa stránky popradských futbalistov sa hlavným trénerom stal Jaroslav Belejčák, jeho asistentmi sú Stanislav Šesták a Mikuláš Dvorožňák.

Trénerom brankárov zostáva Martin Lipčák. Do realizačného tímu pribudol kondičný tréner Tomáš Kolofík. Vedúcim mužstva zostáva aj naďalej Ján Mlynár, lekárom Jaroslav Južanin a masérom Dárius Kolodzej. V novo vytvorenej funkcii kustóda A mužstva bude pôsobiť Adrián Janoška.

Zdroj: FK Poprad

Letná príprava splnila očakávania

Popradčania v rámci letnej prípravy odohrali zápasy s Liptovským Mikulášom, Spišskou Novou Vsou a Žiarom nad Hronom – Dolnou Ždaňou, v ktorých vyskúšali najmä nových hráčov. V ďalšej fáze prípravy Podtatranci vycestovali na 6 dňové sústredenie do ČR, kde ich preverili 4 prípravné zápasy. „Prípravu sme si spestrili aj vynáškou materiálu na Téryho chatu, kde mužstvo siahlo na dno svojich morálnych schopností, no zároveň upevnilo partiu a ducha kolektívu. Počas celej prípravy pracoval tento kolektív svedomito a chvála Bohu sa nám vyhýbali aj zranenia, takže môžme vyjadriť spokojnosť s celou prípravou. Do novej sezóny chceme vstúpiť tou správnou nohou, hrať pekný aktívny futbal, potešiť našich fanúšikov,“ dodal asistent tréner Mikuláš Dvorožňák.

FK Poprad na prvý majstrovský zápas pocestuje do Serede, kde sa v sobotu pokúsi od 17:00 hod. vybojovať prvé body v novom súťažnom ročníku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM