Martin Sýkora Futbal

FK Poprad zatiaľ s plným počtom bodov: Futbalisti víťazstvo vybojovali v závere

Popradskí futbalisti si z dvoch ligových stretnutí pripísali do tabuľky plných šesť bodov. Po výhre v Seredi privítali na domácom trávniku košickú Lokomotívu.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad zatiaľ s plným počtom bodov: Futbalisti víťazstvo vybojovali v závere
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad sa s Lokomotívou Košice veľmi dobre pozná. Obaja súperi vyše tisíc divákov ničím neprekvapili. Východniari prišli s poctivou defenzívou, cez ktorú sa snažili Podtatranci dostať s loptou k bráne Fabiniho. Šancí však bolo v prvom polčase ako šafranu. Hostitelia mali v strede ihriska prevahu, ale lopta z kopačiek Popradčanov končila väčšinou mimo brány.

Po bezgólovej 45-minútovke sa po prestávke obraz hry nezmenil. Trošku sa na trávniku pritvrdilo, ale herný obraz verne kopíroval udalosti z prvého polčasu. Rozuzlenie zápasovej tajničky prišlo v závere stretnutia. V 82. minúte z hranice 16-tky napriahol Kukoľ a jeho prudký projektil prešiel ako nôž maslom cez viacero brániacich hráčov – zastavila ho až sieť Fabiniho brány. Diváci sa dočkali ešte jedného presného zásahu. V 90. minúte sa v 16-tke najlepšie zorientoval nekompromisný Šesták a uzavrel ako zápasové skóre, tak aj popradský plný bodový zisk.

FK Poprad – FC Lokomotíva Košice 2:0 (0:0)
Góly: 82. Kukoľ, 90. Šesták. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Kopúnek, Holiš – Dický, Tóth, 1190 divákov.

FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša, Kica, Kopúnek, Maťaš (85. Horodník), Medak, Jančo (64. Holiš), Kukoľ, Šesták (90. Daško)
FC Lokomotíva Košice: Fabini – Ilinjo, Dický, Gáll (78. Vancák), Človečko, Karaš, Pavúk, Tóth, Horváth, Harvila (70. Zajac), Cmarko (63. Cicman)

FK Poprad - FC Lokomotíva Košice
58
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Jozef Džubara, asistent trénera FC Lokomotíva Košice: „Išli sme do zápasu s tým, že Poprad má oveľa skúsenejšie mužstvo. V prvom polčase domáci ťažili z našich chýb. Druhý polčas ovplyvnilo zranenie Cmarka, čím sa nám narušila koncepcia. Poprad vyhral zaslúžene, bol lepší.“

Stanislav Šesták, asistent trénera FK Poprad: „Vedeli sme, že Lokomotíva má dobre prepracovanú defenzívu – dobre dostupovali i sa presúvali, nenechávali nám priestor. My sme tiež súpera do vážnej šance nepustili. V druhom polčase sme sa snažili to viac otvoriť, prejsť do šanci. Chválabohu sme jednu premenili na gól, ktorý rozhodol o zápase. Pridali sme aj druhý gól v závere. Teší ma, že sme išli oproti víťazstvu viac ako Lokomotíva – hrali sme predsa doma pred perfektnými divákmi. Myslím si, že každý pocítil emóciu – aj hráči, aj diváci na tribúnach.“

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM