Tlačové správy

FOTO: Deti pod Tatrami zažili svet ako v ruskom Mrázikovi

Podujatie s postavičkami zo známej ruskej rozprávky Mrázik, množstvo súťažných hier, zaujímavá tombola a sladká odmena. To všetko si vychutnali návštevníci super akcie Čarovný les v poslednú januárovú sobotu v priestoroch hotela Sipox v Štrbe.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Deti pod Tatrami zažili svet ako v ruskom Mrázikovi
Foto: Slavo Petrus

Čarovný les, tento raz jeho zimnú verziu, zorganizoval pre deti z Popradu, Štrby a širokého okolia klub žien Slovenskej národnej strany – Marína za podpory krajského predsedu SNS Prešov Eduarda Markoviča a okresného predsedu SNS Poprad Patrika Františku. Podujatie navštívili aj podpredseda SNS Cyril Leško a poslanec NR SR Stanislav Kmec s rodinami.

Svet rozprávky nebol prvou podobnou akciou Slovenskej národnej strany smerom k deťom. „Chceli sme pre deti pripraviť nezabudnuteľný zážitok a tému Mrázik sme vybrali preto, aby naše deti a vnúčatá poznali to, čo bavilo nás keď sme boli malí, v časoch keď bol doma jeden televízor a jeden tranzistor. Deti nás milo prekvapili znalosťou rozprávky, takmer všetky vedeli, kto je Nastenka, samoľúbi Ivan, Mrázik, zbojníci s budzogáňmi, či baba Jaga,“ povedal krajský predseda SNS Eduard Markovič. Postavičky z Mrázika stvárnili ochotníci z divadelného súboru Ozvena z Popradu a niektoré „Maríny“ z okresných organizácii z celého Slovenska.

„Chcel by som poďakovať partnerom za podporu našej akcie. Ide o hotel Sipox, Autotyp, IGI auto, AOS klub Poprad – organizátor Rallye Tatry 2017, Jozef Kedzuch a Mokate, ktorí zabezpečili ceny do tomboly. Malí sa tešili zo sladkostí, písacích potrieb, plyšových hračiek a dospeláci si v tombole našli autodoplnky, domáce elektrické spotrebiče a nejaké to tekuté lahodné občerstvenie,“ doplnil Markovič.

Pre všetky deti to bol nezabudnuteľný zážitok. Skúsili ako sa hádže budzogáňom, s babou Jagou uvarili v domčeku na slepačej nôžke zázračný guľáš, u Marfy si zahádzali krúžkami na cieľ, vyskúšali si prekážkovú dráhu, Mrázik im nakladal do kadí sneh, ktorý prenášali na vytýčené miesto, krásny Ivan ich povozil na saniach a po splnení všetkých úloh dostali chutné šišky s čajom. Okrem toho každé dieťa dostalo veľký balíček so sladkosťami a plní napätia boli pri žrebovaní detskej tomboly.

Zimná rozprávka nebola ojedinelou akciou. „Pred koncom školského roku pripravíme pre podtatranské deti ďalšiu podobnú akciu. Siahneme po inej rozprávke a tú prenesieme opäť do krásnej prírody pod Vysokými Tatrami. Vstup bude pre všetky detí a dospelých, tak ako vždy, bezplatný,“ dodal na záver Popradčan Eduard Markovič, krajský predseda SNS.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Čarovný les v Štrbe preniesol deti do rozprávky
24
Galéria
Foto: Slavo Petrus
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM