Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: Stráženie východnej hranice v extrémnych podmienkach

V extrémnych podmienkach využívajú policajti pri strážení východnej hranice snežné skútre aj štvorkolky. Pozrite si zaujímavé fotografie zo Zemplína.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: Stráženie východnej hranice v extrémnych podmienkach
10
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenská republika má vonkajšiu pozemnú hranicu s Ukrajinou v dĺžke necelých 98 kilometrov, z ktorej 1/3 tvorí rovinatý terén v jej južnej časti a 2/3 kopcovitý až horský terén v centrálnej a severnej časti. Z hľadiska stráženia tejto hranice je najnáročnejší horský terén, ktorý je v niektorých miestach dostupný iba za pomoci peších hliadok.

V severnom úseku tejto hranice je takmer metrová vrstva snehu, ktorá na jednej strane sťažuje jej prekračovanie nelegálnymi migrantmi, na druhej strane však predstavuje sťaženie jej neustáleho monitorovania zo strany hraničnej polície. V takýchto extrémnych podmienkach sú využívané najmä snežné skútre a štvorkolky s pásmi do snehu, ktoré zabezpečujú dostupnosť do tohto náročného terénu.

Tie najnáročnejšie úseky hranice, kde sa nedostane ani technika musia byť zabezpečované pešími hliadkami aj za pomoci služobných psov.

OBRAZOM: Policajti strážia východnú hranicu v extrémnych podmienkach
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM