Monika Vengrínová Hokej

Fotoreportáž z prvého tréningu: Popradskí hokejisti po letnej príprave opäť na ľade

Po tréningoch na suchu v rámci letnej prípravy, vykorčuľovali hokejisti HK Poprad po prvý raz na ľad, aby sa rozkorčuľovali a začali si zvykať. Nový tréner Pavol Paukovček im pripravil ľahší tréning, zabrať naplno, by podľa jeho slov, mali chlapci od budúceho týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Fotoreportáž z prvého tréningu: Popradskí hokejisti po letnej príprave opäť na ľade
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Včera sme mali prvý tréning na suchu aj s mladými hráčmi, aby sme vedeli približné počty. Tento týždeň si chlapci budú zvykať na ľad, budeme mať ľahké tréningy a od budúceho týždňa by sme mali zabrať naplno,“ vysvetlil tréner A-mužstva Pavol Paukovček.

Už budúci týždeň v piatok čaká hráčov prvý prípravný zápas na domácom ľade proti Košiciam, tréner chce preto nabehnúť na určitý systém, aby si naň chlapci zvykli, nakoľko to, podľa neho, trvá určitý čas. Už počas Tatranského pohára, ktorý sa na popradskom ľade bude konať 20.-22.augusta, by sa mužstvo malo vykryštalizovať. „Už vtedy by sme mali vedieť, kto pôjde preč. Momentálne máme štyroch starších a päť mladších obrancov, kde nás ale tlačí topánka, to je útok. Sedem útočníkov nám odišlo, prišli však nejakí noví na skúšku,“ prezradil tréner.

Ďalší hráči by mali prísť ešte v priebehu tohto týždňa, čiže zhruba v pondelok by tím mal dostať nejakú tvár. Podľa Paukovčeka je však už teraz v tíme dosť veľa hráčov, je preto presvedčený, že sa v ňom vytvorí zdravá konkurencia. V otázke brankárov, bol podľa trénerových slov, ich prioritou Matúš Kostúr, ktorý v tíme ostal. Brankárskou dvojkou je nateraz mladý Juraj Sedlačko, ďalších brankárov tréner zatiaľ neriešil.

Zmluvy by hráči mali podpísať k 1.augustu alebo septembru. „Chlapci zatiaľ nie sú pod zmluvami, ale z tých, ktorých teraz v tíme máme, je prisľúbených asi 80% na podpis,“ vysvetlil Paukovček a dodal, že aj vysporiadanie podlžností hráčov je na dobrej ceste.

Zostava na prvom tréningu:

brankári: Kostúr, Sedlačko
obrancovia: Gáborčík, Dinda, Fabian, Malina, Kasík, D. Šterbák, Kolba, Pitka.
útočníci: Štrauch, Paukovček, Vosyka, Toma, Kroták, Mašlonka, Gápa, Jabrocký, Števuliak, Krasničan.
neoficiálne: Hvila, Piatak, Sidor, M. Turan.
Do prípravy sa zapoja od budúceho týždňa Bartečko a Suchý + ďalšie nové tváre na skúšku

Popradskí hokejisti prvý raz vybehli na ľad: Takto to vyzeralo
36
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM