Martin Sýkora Futbal

Futbalisti cez víkend uzavrú jesennú časť: Potom príde vietor v kabíne

Popradskí futbalisti v sobotu v Košiciach uzavrú svoje jesenné účinkovanie v druhej futbalovej lige. Tréner Šturma avizoval hráčske zmeny v zimnom období.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti cez víkend uzavrú jesennú časť: Potom príde vietor v kabíne
Foto: Martin Sýkora

Už tri kolá pred koncom jesennej časti avizoval tréner František Šturma zmeny, ktorým sa v hráčskej kabíne FK Poprad nevyhne. Hráčom dal trojzápasové ultimátum, ktoré vyprší posledným zápasom jesene v Košiciach.

„Kto nechce bojovať, tak tu skrátka nemôže byť. V kabíne som chlapcom povedal, že majú tri zápasy na to, aby sa ukázali. Hrajú o svoje tričká. V ďalších troch zápasoch sa teda rozhodne, kto tu bude a kto tu nebude. Potrebujeme hráčov, ktorí budú ochotní bojovať od prvej do 90. minúty a nechajú na ihrisku dušu,“ vysvetlil popradský lodivod.

Foto: Martin Sýkora

Zmeny, i keď zatiaľ len kozmetické, bolo badať už aj v ostatnom ligovom zápase, v ktorom FK podľahol doma Liptovskému Mikulášu 2:3, keď vyhrával 2:0. Po stretnutí bolo jasné, že o smerovaní hráčskej politiky klubu je prakticky rozhodnuté. Dôkazom toho je aj ligový debut mladého Podtatranca Vígľaša, alebo absencia zahraničných hráčov na ihrisku.

„Pomaly budeme zapájať hráčov buď z klubu, z okolia a zo Slovenska. V zimnom období sa budeme snažiť zbaviť čo najviac starých a zahraničných hráčov. Hráči zo zahraničia musia mať kvalitu a tá tu bohužiaľ nie je. Touto cestou chceme ísť – je tŕnitá a bude bolieť,“ doplnil Šturma, ktorému jeseň otvorila oči. Napriek tomu, že FK v lete nakupoval, očakávané výsledky neprišli. Dá sa teda očakávať ďalší zimný vietor.

„Už v jeseni sme hľadali optimálnu zostavu, chceli sme z hráčov vyžmýkať všetko, aby ukázali, čo v nich je. S niektorými sa dá v budúcnosti pracovať, s inými nie – aj na to bola jeseň dobrá,“ konštatoval Šturma ako predzvesť zimných zmien v kádri ambiciózneho podtatranského futbalového klubu.

FK Poprad sa momentálne nachádza na 5. mieste tabuľky, na chrbát mu dýchajú Spišiaci a Zvolenčania. Svoj posledný jesenný zápas odohrajú Popradčania v sobotu na ihrisku lídra FC VSS Košice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM