Peter Handzuš Futbal

Futbalisti Popradu dohrávali 18. kolo. Do Košíc cestovali pre víťazstvo

Zaslúžené víťazstvo s dobrým súperom po veľmi dobrom výkone. Po zápase so SNV tréneri s hráčmi rozobrali nedostatky v hre, najmä ofenzívnej a zlepšenie sa dostavilo. Hru FK Poprad si môžete pozrieť na vlastné oči už v sobotu, v zápase proti Martinu, od 16:30 na štadióne v Spišskej Belej.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Popradu dohrávali 18. kolo. Do Košíc cestovali pre víťazstvo
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

FC Lokomotíva Košice – FK Poprad 0:3 (0:2)
Góly: 32' Pitoňák, 44' Rams, 87' Kubus
ŽK: 32' Grünvaldský, 80' Horváth, 90' Vilner – 35' Palutka, 51' Tropp

Začalo to penaltou

Od začiatku zápasu Poprad aj s pomocou silného vetra kontroloval hru, nepúšťal súpera do streleckých pozícii, naopak rýchlymi akciami sa čoraz častejšie dostával pred domáceho brankára Giertla. Ten skvele zasiahol po úniku Kubusa, ktorý ušiel obrane, no situáciu sám pred brankárom nevyriešil optimálne. Rovnako i Rams, ktorý v čistej šanci volil strelu k bližšej žrdi a minul.

Do tretice však dobrá hra vyústila do gólu. Nádherný krížny pas od Ondruša si Palútka výborne prebral do pokutového územia a obrancovi nezostalo nič iné, iba ho rukou stiahnuť, za čo nasledoval trest v podobe pokutového kopu, ktorý Pitoňák s istotou premenil. Domácich to vyburcovalo k aktivite, ale reálne sa to prejavilo iba nakopávaním štandardných situácií do šestnástky, s ktorými si defenzíva s pomocou výborného Huszárika poradila.

Popradčania neprestali s dobrou hrou v ofenzíve, ale viacero dobrých kombinácii nedotiahli do gólového konca. Tri minúty pred polčasom po úniku a centri Bendíka však využil dôrazny Rams zaváhanie domáceho Vitkaja, vyhral s ním osobný súboj a skóroval.

Istá obrana a suverénny brankár

Druhý polčas sa domáci s podporou vetra snažili o nátlakovú hru nakopávanými loptami, ale istá obrana a suverénny brankár im dovolili minimum. Vďaka tomu sme mohli kontrovať kombinačnou hrou po zemi a nedovoliť súperovi dostať sa do súvislého tlaku.

Aktívna a dôsledná hra vyústila po viacerých nezakončených akciách do najkrajšej kombinácie zápasu na jeden dotyk, po ktorej vnikol do pokutového územia Bendík. Jeho center sa odrazil od brániacich hráčov ku Kubusovi a ten nekompromisne vykláňačkou „prestrelil“ brankára.

To domácich položilo a zápas sa v pokoji skončil pre mnohých neočakávaným víťazstvom.

Vladimír Lajčák

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM