Martin Sýkora Futbal

Futbalisti v baráži o 2. ligu: Vysoké víťazstvo Popradu, dvojgólový Šesták

Popradskí futbalisti proti rezerve trnavského Spartaku vytiahli štyri gólové akcie. Do odvety si odvezú sľubný náskok, ktorý by mal znamenať zotrvanie v 2. lige.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti v baráži o 2. ligu: Vysoké víťazstvo Popradu, dvojgólový Šesták
Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti pretavili túžbu byť súčasťou druhej najvyššej slovenskej súťaže víťazstvom proti rezerve Spartaka Trnava. Taktika hrajúceho trénera Stanislava Šestáka bola jasná od úvodného hvizdu – zdravá agresivita, tlak na obranu súpera a streliť rýchly gól. To sa domácim podarilo už v 7. minúte, keď sa presadil práve útočný popradský predátor Šesták.

FK Poprad pokračovali v nastúpenom trende, viacero šancí však ostalo nevyužitých do 24. minúty, keď v boji o centrovanú loptu s brankárom Vantrubom vyhral kapitán Palša – 2:0. V polčasovej prestávke už hostitelia vyhrávali rozdielom triedy. O 3 minúty totiž Bilas ďalekonosnou strelou z priameho kopu nachytal Vantrubu na hruškách.

V druhej polovici stretnutia sa pomer síl na ihrisku opticky vyrovnal. Príležitosti skórovať si vypracovali aj Trnavčania, v bránke však stál istý Malec. Jeho zákroky podporil FK ďalším ofenzívnym úderom. V 65. minúte opäť po situácii v 16-ke potvrdil svoje kvality druhým zápasovým gólom Šesták – 4:0. Hostia hrali až do konca aj za nepriaznivého stavu. V nadstavenom čase ich rodiacu sa šancu zastavil nedovolene Malec, inkasoval žltú kartu, Spartak dostal možnosť kopať penaltu, z ktorej sa nemýlil Tomovič a uzavrel zápasové skóre prvého barážového stretnutia na 4:1.

FK Poprad - FC Spartak Trnava B
56
Galéria
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad – Spartak Trnava B 4:1 (3:0)
Góly: 7. a 65. Šesták, 24. Palša, 27. Bilas – 90.+1 Tomovič. Rozhodoval: Očenáš, ŽK: Daško, Maťaš, Kukoľ – Otrísal, Jirka, Cíferský, 1452 divákov.

FK Poprad: Malec – Hatok, Hric, Palša (K), Kica, Daško, Maťaš, Medak, Bilas, Kukoľ (80. Kapláň), Šesták (70. Šašinka)
Spartak Trnava B: Vantruba – Horník, Tomovič (K), Mihálik (75. Gombala), Jirka, Ciferský, Yilmaz (64. Bangai), Magdolen, Sedlák, Oravec, Otrísal

Zdroj: YouTube.com

Stanislav Šesták, tréner FK Poprad: „Videli sme dobrý zápas, mal svoje grády. Hralo sa o druhú ligu, takže emócie tam samozrejme boli. Zápas bol v poli vyrovnaný. My sme svoje šance premenili aj vďaka skúsenostiam. Hostia sa dostali okrem toho pre nás nešťastného momentu v nadstavenom čase do dvoch dobrých šancí. Sú to mladí chlapci a potrebujú dospieť. Som rád, že sme vyhrali takýmto rozdielom. To čo sme si povedali, že budeme hrať agresívnejšie nám vyšlo. Myslím, že to bolo korektné, neboli sme až prehnane agresívni. Sme spokojní s výsledkom, ale stále je to iba polčas dvojzápasu, takže musíme sa dobre pripraviť aj na odvetu.“

Marián Šarmír, tréner Spartaka Trnava B: „My sme sem prišli s úmyslom odohrať čo najdôstojnejší zápas. Vedeli sme, že Poprad má veľkú kvalitu. Momentálne v mužstve nemáme takú kvalitu ako je Šesták alebo Kukoľ. Išli sme sem s rešpektom, ale určite nie odovzdane. Zápas bol dobrý, mal svoje parametre. Hralo sa hore – dole, bola tam agresivita, boli tam šance, diváci si prišli na svoje. Výsledok je pre nás krutý. Zo štyroch gólov sme tri dostali po individuálnych chybách nášho gólmana, čo sa nemôže stávať. Domáci keby vyhrali o gól, bolo by to zaslúžené.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM