Peter Handzuš Futbal Futbal

Futbalistky Popradu pokračujú v parádnych výkonoch. Získali cenný skalp lídra súťaže

Vynikajúci výsledok zaznamenali v sobotu na domácom umelom trávniku v Poprade - Veľkej naše futbalistky proti lídrovi II. ligy Východ, tímu MFK Zemplín Michalovce.

Ilustračný obrázok k článku Futbalistky Popradu pokračujú v parádnych výkonoch.  Získali cenný skalp lídra súťaže
Foto: Peter Handzuš

Hrať proti tímu, ktorý má v ženskom futbale cveng, nebolo pre popradské futbalistky jednoduché. Divčatá však na ihrisku nechali srdce a v samom závere stretnutia strhli víťazstvo na svoju stranu. „Je to obrovský úspech. Súper bol naozaj kvalitný. Bojovnosť nášho družstva nakoniec slávila úspech. Dali sme gól a vyhrali sme. Spokojnosť s týmto zápasom je naozaj obrovská,“ povedal po zápase nadmieru spokojný tréner Popradčaniek Ján Mlynár.

Hlavne v druhom polčase si Michalovčanky vytvorili veľký tlak. Keď už bola domáca brankárka prekonaná, viackrát tímu pomohla konštrukcia brány. „V druhom polčase sme si neustriehli zopár hráčiek a Michalovčanky z toho vyťažili viacero šancí,“ skonštatovala kapitánka FK Poprad Mariana Kredatusová.

Výhra nad Michalovcami poukazuje hlavne to, ako sa Popradčanky od začiatku súťaže zlepšili. „Makáme na sebe a nechceme dostávať toľko gólov, koľko sme dostávali na začiatku,“ povedala Mariana Kredatusová.

Súperky si už musia dávať na Popradčanky pozor a brať ich ako rovnocenné. „Už je to vidno, že si na nás dávajú pozor, že začínajú mať rešpekt,“ dodala popradská kapitánka.

Tri kolá pred koncom súťaže patrí Popradčankám štvrté miesto. Po výhre nad Michalovcami tak preskočili Tatran Prešov o jeden bod. Práve v Prešove hrajú popradské dievčatá najbližší zápas, ktorý bude priamym súbojom o štvrté miesto.

FK Poprad – MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)
Gól: 89. Ordzovenská

FK Poprad: Pajonková, Lišková, Kredatusová, Jackovičová, Javoreková, Kočišová, Šlahorová, Ordzovenská, Urbanová (64. Voščeková), Olekšáková, Potengová (89. Petruľová)

MFK Zemplín Michalovce: Žiaková, Strellová, Baníková, Stredná, Komáriková, Kondášová, Jeleneková, Oláhová, Brezová, Korfantová, Koflanovičová

Futbalistky FK Poprad - haka
1
Galéria
FK Poprad - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)
37
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM