Peter Handzuš Futbal

Futbalová sezóna končí. Fans povzbudzovali popradské áčko až do samého konca

Aj keď v posledných zápasoch v skupine o zotrvanie v II. lige Východ Popradu už prakticky o nič nešlo, hráči sa snažili hrať až do konca. A spolu s hráčmi to do posledného zápasu potiahol aj fanklub.

Ilustračný obrázok k článku Futbalová sezóna končí. Fans povzbudzovali popradské áčko až do samého konca
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

FK Poprad prišiel po odstúpení Dolného Kubína o dôležité body, ktoré ho v konečnom súčte pripravili o postup do skupiny, v ktorej mohol bojovať o Fortuna ligu. Po úvodnom sklamaní sa Popradčania vzchopili a sezónu dôstojne dohrali.

„Ku každému stretnutiu chlapci pristúpili tak, ako sa má. Na jar sme z dvanástich kôl osemkrát vyhrali a štyrikrát sme remízovali. Verím, že ten víťazný duch sa prenesie aj do ďalšej sezóny,“ povedal po poslednom zápase proti Rimavskej Sobote tréner FK Poprad Pavol Mlynár.

Na zápasy v skupine o zotrvanie v II. lige sa už nechodilo pozerať toľko divákov, ako na začiatku sezóny. Keď na prvý zápas v auguste 2015 sa prišlo pozrieť 2174 divákov, na posledný zápas ich prišlo len 273. Počas roka však nezaháľal fanklub, ktorý sa snažil počas domácich zápasov tlačiť FK Poprad stále dopredu.

Pre popradský futbal nebol zápas FK Poprad – MŠK Rimavská Sobota úplným koncom sezóny. Budúcu nedeľu (12. júna) budú v NTC Poprad prebiehať oslavy stodesiateho výročia futbalu v Poprade. V tom istom čase zabojuje popradské béčko o prvé miesto v 5. lige. Dôležité zápasy čakajú v júni aj starších a mladších popradských dorastencov, ktorí chcú vybojovať pre futbalový Poprad prvú ligu.

FK Poprad – MŠK Rimavská Sobota 4:0 (3:0)
Gôly: 29. 53. Bilas, 34. Lukáč, 38. Ujčík

Futbalová sezóna končí. Fans povzbudzovali popradské áčko až do samého konca
1
Galéria
Fans FK Poprad s A-mužstvom po sezóne
10
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM