Martin Sýkora Samospráva

Futbalové ihrisko s umelým trávnikom je dostupné aj pre verejnosť

Futbalové ihrisko s umelou trávou spĺňa kritériá FIFA a UEFA. Poskladala sa na neho miestna samospráva, kraj i Slovenský futbalový zväz (SFZ).

Ilustračný obrázok k článku Futbalové ihrisko s umelým trávnikom je dostupné aj pre verejnosť
Foto: Michal Handzuš

Výška nájmu porovnateľná so susedmi

Futbalové ihrisko s umelým trávnikom v Starej Ľubovni je od nového roka dostupné aj pre verejnosť. Správca športoviska, mestská príspevková spoločnosť Verejnoprospešné služby, zverejnil na svojom webovom sídle cenník prenájmu hracej plochy, ktorý je platný od januára a využívať túto službu budú môcť obyvatelia počas celého týždňa. „Cenník zahŕňa jednotlivé poplatky stanovené v závislosti od viacerých faktorov. Rozhodujúce je predovšetkým to, v aký deň sa prenájom plochy uskutoční, rozdiel je tiež v tom, či ide o prenájom hracej plochy na účely prípravného zápasu, alebo tréningu, na výber je možnosť využiť celú hraciu plochu alebo iba jej časť a k dispozícii je aj osvetlenie ihriska. Samozrejme, cena prenájmu zahŕňa prístup do šatní so sprchami,“ uviedol prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár. Dodal, že výška cien bola stanovená na základe vykonaného prieskumu súm za prenájom iných futbalových ihrísk s umelou trávou v okolitých mestách.

Foto: Michal Handzuš

V cenníku aj niekoľko výhod

Cenník prenájmu zahŕňa aj informácie o platbe za užívanie ihriska a tiež rôzne zľavy. „Zvýhodnená cena sa týka predovšetkým aktivít Slovenského futbalového zväzu (SFZ), Východoslovenského futbalového zväzu a Okresného futbalového zväzu Stará Ľubovňa, taktiež futbalových klubov, ktoré budú na organizáciu svojich prípravných zápasov a tréningov pravidelne využívať hraciu plochu tohto futbalového ihriska. Nepochybne, v rámci aktivít mesta na podporu rozvoja športu v Starej Ľubovni, je potrebné vytvoriť vhodné podmienky domácim hráčom a preto Mestský futbalový klub Stará Ľubovňa disponuje v tejto oblasti najväčším počtom výhod,“ konštatoval primátor Ľuboš Tomko.

Uvedené futbalové ihrisko s umelou trávou spĺňa kritériá FIFA a UEFA a na jeho realizácii sa finančne podieľala miestna samospráva sumou 130 000 eur, SFZ venoval 120 000 eur a Prešovský samosprávny kraj 100 000 eur. Ide teda o jednu z najvýznamnejších vlaňajších investícií staroľubovnianskej radnice.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM