Peter Handzuš Iné športy Iné športy

Futsalisti K_CORP majú sezónu za sebou. Veria, že tá budúca bude lepšia

Futsalisti FC K_CORP Poprad odohrali v sobotu posledný zápas 3B Extraligy v ročníku 2015/2016.

Ilustračný obrázok k článku Futsalisti K_CORP majú sezónu za sebou. Veria, že tá budúca bude lepšia
Foto: Peter Handzuš

Pomerne krátka sezóna popradským futsalistom nevyšla a každá strata bodov sa veľmi ťažko doháňala, keďže sa celá liga odohrala len na desať kôl. V poslednom zápase už hráči K_CORP pred domácimi fanúšikmi hrali iba o česť. Pred stretnutím bolo jasné, že skončia na predposlednom piatom mieste. S kvalitným tímom Angels Humenné ale držali vyrovnanú partiu a doplatili hlavne na klasické nedáš – dostaneš, keď inkasovali po nepremenených šanciach.

FC K_CORP Poprad – Angels Humenné 7:12 (3:5)
Góly Popradu: Melek 3, Tropp 2, Beller 1, Kovalčík 1

„Ťažko sa hodnotí taký zápas. Posledné tri zápasy, ktoré sme prehrali, sme podľa mňa boli lepší. Nevyužili sme šance a z brejkov sme dostali góly. Možno nám chýba skúsenosť. Túto sezónu hodíme za hlavu a pozeráme sa do budúcna. Poučíme sa z chýb a verím, že budúci ročník bude úspešnejší,“ povedal po poslednom zápase sezóny tréner FC K_CORP Poprad Jozef Vernarec.

Tréner Vernarec je presvedčený, že výkony tímu sa v budúcej sezóne zlepšia. Popradskí futsalisti majú chuť trénovať a určite sa to na ich výkonoch prejaví. „Osem hráčov má viac ako deväťdesiatper­centnú účasť na tréningoch. Tréningová morálka tu je, disciplína tu je, chýba nám trocha šťastia. Verím, že sa to zlomí a v budúcej sezóne to bude lepšie,“ dodal tréner popradských futsalistov.

Druhý rok býva pre kluby v súťažiach vždy najťažší. Potvrdilo sa to aj pri FC K-CORP Poprad. Vedenie klubu pred začiatkom súťaže deklarovalo, že má len tie najvyššie ambície, no po troch výhrach a siedmych prehrách je všetko inak. „Na konci sezóny si môžeme povedať, že to nevyšlo podľa našich predstáv. Napriek tomu nehádžeme flintu do žita. Prvá časť sezóny nám vôbec nevyšla. Prenasledovali nás zranenia. Tréner nemohol plnohodnotne trénovať. Problémov tam bolo viac. Napriek tomu sme sa v polovici sezóny rozhodli, že urobíme malú zmenu. Prišiel nový tréner, bolo vidieť, že chalani chcú odčiniť to, čo v prvej časti pokazili a dovolím si tvrdiť, že sa im to aj podarilo. Možno tie výsledky neboli také, ako sme očakávali, ale tá frustrácia po viacerých prehrách už bola na tíme vidieť. Pozitívne hodnotím to, že sa podarilo do kádra zapracovať mladých hráčov. Bolo to vidieť aj v dnešnom zápase. 15-ročný chlapec, to je u nás novinka. Už viacerí hráči z juniorky sa zapojili do zápasového rytmu. Myslím, že v budúcej sezóne sa to bude ukazovať ako veľmi dobrý krok,“ zhodnotil sezónu prezident klubu FC K_CORP Poprad Stanislav Kalakaj.

FC K CORP POPRAD - Angels Humenné
77
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM