Monika Vengrínová Šport

Gáborík v bráne, Janusov gól. Hokejové hviezdy si užili Tatry, futbalový zápas i tenis

Olympijské hokejové leto je v plnom prúde. Slovenská hokejová reprezentácia v Tatrách stmeľuje kolektív. Pozvaní hokejisti, ktorí by mali našu republiku budúci rok reprezentovať na ZOH v Soči si užívajú tri dni oddychu a zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Gáborík v bráne, Janusov gól. Hokejové hviezdy si užili Tatry, futbalový zápas i tenis
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Proti hokejistom nastúpil i Martikán a Hurajt

Po prvom, skutočne oddychovom dni v Starom Smokovci, si v utorok chlapci spravili výlet na Lomnický štít a v popoludňajších hodinách na futbalovom ihrisku v Štrbe odohrali exhibičný futbalový zápas proti športovým internacionálom, medzi ktorými nechýbali viaceré futbalové osobnosti ako Dušan Galis, Jozef Adamec, či Róbert Semeník, ale i dvojnásobný olympijský víťaz vo vodnom slalome Michal Martikán, či bronzový medailista v biatlone zo ZOH vo Vancouveri 2010 Pavol Hurajt. Streda patrila tenisu, ktorý si zahrali na tenisových kurtoch v Poprade a s Tatrami sa hokejová reprezentácia rozlúči vo štvrtok po raňajkách.

„Užili sme si aj výhľad z Lomnického štítu, aj futbalový zápas. Bolo to trošku netradičné, ale futbal sme si radi zahrali. Súper nás síce v úvode prekvapil, nečakali sme také rýchle góly, ale aspoň sme to trošku zdramatizovali a nakoniec aj dotiahli. Určite sme mali šancu na remízu, ale proti skúseným hráčom sa presadzovalo ťažko. Každopádne, prišli sme sem hlavne stmeliť kolektív a sme radi, že takýmto spôsobom môžeme potešiť ľudí, ktorých sa tu toľko zišlo. Sme radi za takéto akcie,“ hovorí Michel Miklík.

Dve tisíc divákov, výsledok 4:3 pre internacionálov

Na futbalový exhibičný zápas sa prišli pozrieť zhruba dve tisícky divákov, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru. V zápase hranom dvakrát po tridsať minút, v ktorom však o výsledok nešlo, napokon zvíťazili futbalisti, ktorí otvorili zápas a ešte v jeho prvej časti strelili tri góly. Hokejisti sa na nich síce dotiahli, ale do konca zápasu už vyrovnávajúci gól nepadol. Po penaltovom rozstrele sa výsledok len zvýšil na 4:3 pre internacionálov.

„Bol to veľký zážitok hrať proti takýmto hráčom. Oni to proste vedia. Zabrali, mali tri úniky, dali tri góly. Potom sme zabrali aj my a bolo to celkom vyrovnané, dokonca sme mali nejaké šance, ale ich brankár chytal naozaj veľmi dobre. Každopádne, bola to zábava. Dôležité bolo, že diváci si prišli na svoje a myslím, že aj oni majú dobrý zážitok,“ uvažuje Marián Gáborík, ktorý sa v tomto zápase postavil do brány.

Gáborík v bráne, Janus na ihrisku

Spokojnosť netajil ani autor jedného z gólov Jaroslav Janus, hokejový brankár. Tento krát však bránu prenechal iným a sám si zabehal na ihrisku. Gól, ktorý sa mu podarilo streliť však za poriadny ani nepovažuje.

„Bola to čistá ruka, postranní rozhodcovia to asi nevideli a uznali ho ako regulárny. To je hlavné. Ja som spokojný, aj s priebehom celého zápasu. Nikto sa nezranil, čo je dôležité, atmosféra bola dobrá, naozaj išlo o zábavu, aj keď sme vedeli, že to bude ťažký zápas. I keď sme mali viac síl, keďže sme postavili dva tímy, na súpera to však aj tak nestačilo. S loptou sa maznali, celý zápas nám ju ani nepožičali. My sme sa nabehali ako kone, ale bohužiaľ nám to nepomohlo,“ smeje sa na záver Janus.

Gáborík v bráne, Janusov gól. Hokejové hviezdy si užili Tatry, futbalový zápas i
1
Galéria
Hokejové leto 2013
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM