Monika Vengrínová Samospráva

Gašper a Bednár sa nedohodli: Každý bude kopať sám za seba

Po tom, ako Pavol Gašper požiadal Františka Bednára o vzdanie sa kandidatúry vo svoj prospech, prišiel od Bednára návrh. Obaja kandidáti sa preto opätovne stretli, Gašper však napokon návrh neprijal.

Ilustračný obrázok k článku Gašper a Bednár sa nedohodli: Každý bude kopať sám za seba
Zdroj: Dnes24.sk

Kandidát na primátorské kreslo František Bednár pred časom pre Poprad24 uviedol, že je ochotný vzdať sa kandidatúry v prospech toho kandidáta, ktorý bude zárukou splnenia jeho sociálneho programu. O tento krok ho požiadal ďalší z kandidátov Pavol Gašper, na základe čoho Bednár poslal Gašperovi ponuku, a to prvé miesto na kandidátnej listine svojej koalície.

Cieľom tejto ponuky bolo zvýšiť pravdepodobnosť Gašperovho zvolenia za poslanca mestského zastupiteľstva za 2.volebný obvod (JUH). Tým bola zároveň zvýšená pravdepodobnosť jeho účasti na riadení mesta vo voľbách pre prípad, že by nebol zvolený za primátora.

„Veľmi si cením túto ponuku, aj vyjadrenie pán Bednára o jeho sne, v ktorom by si, ako v liste uviedol, prial, aby sa primátorom krásneho mesta pod Tatrami mohol stať aj slušný človek ako som ja, a s ktorým si vie vždy predstaviť spoluprácu. Tiež je pre mňa veľkým záväzkom aj jeho presvedčenie, že som zárukou serióznosti a slušnosti,“ uviedol Gašper vo svojej odpovedi na Bednárov otvorený list.

Ďalej dodal, že program koalície, ktorej vedúcim predstaviteľom je práve Bednár, je veľmi blízky jeho cíteniu a i napriek pochybnostiam niektorých jej predstaviteľov je presvedčený, že čas na zmenu ku slušnosti dozrel. „S vďakou som preto odmietol predloženú ponuku a v novembrových voľbách budem kandidovať ako nezávislý kandidát na miesto primátora, aj na miesto poslanca za volebný obvod 2 – teda JUH,“ objasnil Gašper a dodal: „Myslím, že Popradčania si tak budú môcť vybrať z viacerých kandidátov, ktorí chcú zmeniť naše mesto, ale hlavne prístup k občanom. Som nezávislý kandidát na primátora aj poslanca, lebo si chcem zachovať slobodu v rozhodovaní aj po voľbách, čo považujem za jeden z kľúčových bodov mojej kandidatúry. Preto aj takýmto spôsobom vylučujem spojenie s akoukoľvek politickou stranou, politickým hnutím alebo občianskym, či záujmovým združením. Akékoľvek moje priateľstvo s členmi politických strán a hnutí zostáva výlučne v osobnej rovine“.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM