Monika Vengrínová Samospráva

Gašper vyzval svojich protikandidátov na besedu: Účasť potvrdili traja, Danko je zaneprázdnený

Jeden z kandidátov na post primátora mesta Pavol Gašper vyzval ostatných kandidátov na besedu štúdiovou formou. Svojim protikandidátom poslal navrhovaný okruh tém a požiadal ich o účasť. Všetci, okrem Antona Danka, ktorý sa ospravedlnil, svoju účasť potvrdili.

Ilustračný obrázok k článku Gašper vyzval svojich protikandidátov na besedu: Účasť potvrdili traja, Danko je zaneprázdnený
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Beseda štúdiovou formou bez účasti verejnosti sa uskutoční v utorok 14.októbra o 17.00 hodine. Svoju účasť už potvrdili traja kandidáti – František Bednár, Jozef Švagerko i Ján Pahut. Anton Danko sa pre pracovnú zaneprázdnenosť ospravedlnil, na výzvu Gašpera, aby navrhol iný termín, ktorý by mu vyhovoval, však, podľa slov vyzývateľa, nereagoval.

Dôvodom je predstavenie kandidátov a ich programu

„Dôvod, pre ktorý som sa túto besedu rozhodol zorganizovať, je predstavenie kandidátov, ich programov a ich úmyslov v určitých oblastiach voči voličom. Ja sám sa snažím čo najviac stretávať sa s čo najväčším počtom ľudí a zisťujem, že väčšina z nich kandidátov vôbec nepozná. Ľudia nevedia, ako vyzerajú, či ako rozmýšľajú,“ uviedol Pavol Gašper.

Osobne navrhol okruh tém, ktoré všetci kandidáti dostali mailom. Podľa jeho slov, k nim nikto z pozvaných nevzniesol námietky. Týkať sa budú spravovania majetku mesta, súčasného stavu a rozvoja urbanizmu, vykurovania a energetiky, financovania športu v meste a každý z kandidátov bude mať priestor i na vyslovenie posolstva občanom mesta. Okruh tém je ale stále otvorený. „Považujem však za čestné, spravodlivé a správne, aby boli všetci kandidáti oboznámení s ďalšími možnými témami, ak by ich chcel niektorý z kandidátov navrhnúť, v dostatočnom predstihu, aby sa vedeli zodpovedne a svedomito pripraviť,“ doplnil Gašper a nevylúčil možnosť ďalšej besedy, kde by bolo možné otvoriť i ďalšie témy, ktoré trápia obyvateľov Popradu.

Zapojiť sa môže i verejnosť

Beseda by mala byť na vysokej kultúrnej i spoločenskej úrovni a každý z diskutujúcich kandidátov by mal dostať rovnaký priestor na vyjadrenie sa k daným okruhom tém. Aby sa celý prenos stihol do jednej hodiny, každý z kandidátov dostane desať minút na vyjadrenie sa ku všetkým piatim okruhom. V prípade, že by bol záujem o položenie otázok kandidátom i zo strany verejnosti, Gašper ponúka tento priestor na svojej webovej stránke, kde sa nachádza kontaktný mail. „Ak pôjde o rozumný počet otázok a budú sa dať do jednotlivých okruhov zakomponovať tak, aby sa neprekročil čas jednej hodiny, je možné zaradiť ich do tejto alebo prípadných ďalších besied,“ dodal Gašper.

Gašper tiež požiadal Danka o vysielanie priameho prenosu v TV Poprad, ten sa však podľa Gašpera tak, ako k navrhnutiu iného dátumu vysielania, ani k tejto žiadosti do dnešného dňa nevyjadril. V prípade, že priamy prenos TV Poprad nezabezpečí, besedu odvysiela v priamom prenose Poprad24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM