Martin Sýkora Krimi

Granát pred kostolom vo Svite: Zasahovať musel policajný pyrotechnik

Veľké prekvapenie zažili obyvatelia Svitu v utorok, keď muži v uniformách čistili priestor pri miestnom kostole. Výbušninu zneškodňoval policajný pyrotechnik.

Ilustračný obrázok k článku Granát pred kostolom vo Svite: Zasahovať musel policajný pyrotechnik
Zdroj: TASR

Výbušnina sa na mieste neocitla z ničoho nič. Objavili ju počas stavebných prác. Prekvapenie a obavy o vlastné zdravie i život boli na mieste.

„Pri výkopových prácach na Jilemnického ulici vo Svite bol včera popoludní nájdený ručný granát. Výkopové práce sa vykonávali pred hlavným vchodom do rímsko-katolíckeho kostola,“ informoval Daniel Džobanik z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

Na miesto bola privolaná hliadka Obvodného oddelenia PZ Svit, ktorá zaistila miesto nálezu. Na granát boli krátki aj obvodní policajti. Na zneškodnenie výbušniny musel byť privolaný policajný pyrotechnik. „Ten na mieste určil, že sa jedná o ručný granát F1 – RG,“ objasnil Džobanik.

Jednalo sa o trieštivý, obranný, časový granát, aktivovaný po vrhu. Tento druh granátov vybuchuje za 3,2 – 4,2 s od aktivácie. Hádže sa z krytu. Uvedený granát pyrotechnik zaistil k ďalším pyrotechnickým úkonom.

PREČÍTAJTE SI AJ: V objekte golfového ihriska našli granát!

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM