Pavol Krupka Šport

OBRAZOM: Gymnastky od nás i zo zahraničia bojovali o pohár primátora Popradu

V telocvični školy na Dostojevského ulici sa po roku opäť stretli mladé gymnastky na tradičnej súťaži O pohár primátora mesta Poprad. Prinášame vám zostrih zaujímavých momentov i vyhodnotenie 35. ročníka tejto súťaže.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Gymnastky od nás i zo zahraničia bojovali o pohár primátora Popradu
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Pozvanie organizátorského Klubu športovej gymnastiky GY-TA aj v tomto roku prijali gymnastky z Českej republiky a z Maďarska, pravidelného účastníka z poľskej Nysy tentokrát vystriedal Klub športovej gymnastiky z Handlovej. Ďalšími domácimi účastníkmi boli KŠG Kešel Košice a KŠG z Liptovského Mikuláša.

Bojovalo sa v dvoch kategóriách, juniorky a ženy ani v tomto roku neboli zastúpené. I keď sa vyhodnocovali len jednotlivkyne, najúspešnejším účastníkom boli hostia z českého Šumperka. Minimálne tretí rok za sebou si na stupeň víťazov v kategórii starších žiačok vystúpili vlaňajšia víťazka Marie Nevrklová a tretia Bára Fricová. Marie zostúpila o stupienok nižšie, naopak, Báre sa tento rok podarilo vystúpiť na najvyšší stupienok a získať tak aj hlavnú trofej – pohár primátora Popradu. Bronzovú priečku si vybojovala popradská gymnastická nádej Katka Krupičková. Gymnastickému klubu Šumperk patrili aj stupne víťazov v kategórii mladších žiačok.

Ako v nedávnom rozhovore pre Poprad 24 povedala hlavná trénerka popradskej GY-TY Júlia Mikšovská, v poslednom čase klub zaznamenal mimoriadny záujem o tento šport z radov najmladších dievčat. Verme, že sa táto skutočnosť stane základom pre ďalšie úspechy popradských gymnastiek a že ich budú motivovať aj mnohé skvelé výkony, ktoré videli na tohtoročnej súťaži.

Kompletné výsledky súťaže nájdete na stránke organizátora, TU.

Spomínaný rozhovor spolu s článkom nájdete TU.

Gymnastky od nás i zo zahraničia bojovali o pohár primátora Popradu
1
Galéria
Gymnastky od nás i zo zahraničia bojovali o pohár primátora Popradu
31
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM