Martin Sýkora Rôzne

Gymnázium v Poprade je podľa rebríčka INEKO najlepšie v Prešovskom kraji

Portál INEKO uverejnil rebríček TOP10 slovenských základných a stredných škôl. V kategórii gymnázií sa tým najlepším v Prešovskom kraji stala popradská Spojená škola.

Ilustračný obrázok k článku Gymnázium v Poprade je podľa rebríčka INEKO najlepšie v Prešovskom kraji
Foto: Martin Sýkora

V rebríčku najlepší

Štvorročné gymnázium popradskej Spojenej školy sa na Slovensku celkovo umiestnilo na 10. mieste a je zároveň podľa portálu INEKO najlepším v Prešovskom kraji. Tento fakt riaditeľovi Spojenej školy v Poprade Dušanovi Nebusovi pochopiteľne robí radosť.

„Dostať hodnotenie, že patríte medzi najlepšie školy, poteší vždy. Je to o kvalite práce zboru, žiakov a systému. My sme už dlhodobo zaraďovaní na týchto priečkach. Myslím, že máme dobre nastavený náš štandard,“ uviedol Nebus, ktorý sa ako riaditeľ každoročne stretáva s veľkým záujmom o štúdium v Spojenej škole. „Záujem o školu je dlhodobo vysoký. Nemáme problém s kvalitnými študentmi. Otvárame dve triedy v ročníku. V štvorročnom gymnáziu je záujem dvojnásobne vyšší ako počet žiakov, ktorý môžeme prijať,“ dodal riaditeľ gymnázia, ktorej súčasťou je aj 8-ročné gymnázium a bilingválna sekcia.

Foto: Martin Sýkora

Záruka vzdelania

Štúdium na gymnáziu v Spojenej škole je takmer istou zárukou, že jej absolvent bude pokračovať vo vzdelávaní na vysokej škole. „Prakticky máme plnú úspešnosť prijatí na vysoké školy. Naposledy sa iba jeden študent nedostal na vysokú školu z vyše 120-tich žiakov. Výsledky na externej časti maturitných skúšok potvrdzujú, že naši žiaci majú kvalitné vedomosti,“ vysvetlil riaditeľ Spojenej školy v Poprade, ktorá drží krok s dobou aj na poli technológií. „Trendom je prenikanie elektronizácie a informatizácie do školského procesu. Napríklad už neexistuje klasifikačný záznamník, všetko ide elektronickou formou. Neviem, či to žiaci ocenia, pretože rodičia majú okamžitý prehľad o práci a výsledkoch svojich detí,“ dodal s úsmevom Nebus. „Stále sa zvyšuje počet tabletov, notebookov, vyučovacích programov. Treba dodať, že miesto učiteľa stále ostáva nezastupiteľné a nenahraditeľné,“ uzavrel gymnaziálny riaditeľ.

Výsledky INEKO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM