Pavol Krupka Tlačové správy

Gymnázium na Kukučínovej sa predstavilo verejnosti. Navštívili ho deviataci z viac ako tridsiatich škôl regiónu

S veľkým záujmom žiakov končiacich ročníkov základných škôl, ich rodičov a pedagógov sa stretol tohtoročný Deň otvorených dverí na Gymnáziu Kukučínova v Poprade. Škola už viac ako 60 rokov ponúka široké možnosti vzdelávania i mimoškolskej činnosti. Svoje gymnázium predstavili najmä jeho študenti.

Ilustračný obrázok k článku Gymnázium na Kukučínovej sa predstavilo verejnosti. Navštívili ho deviataci z viac ako tridsiatich škôl regiónu
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

538 žiakov v štvorročnom a osemročnom študijnom programe v súčasnosti študuje na Gymnáziu na Kukučínovej ulici v Poprade. Škola má záujem o dobrých študentov, preto sa ich snaží prilákať aj prostrednícvom každoročného Dňa otvorených dverí. Program štvrtkového podujatia bol pripravený tak, aby sa predstavila v celej škále školskej i mimoškolskej činnosti.

Otvorenými dverami školy i jednotlivých tried a učební prechádzali najmä žiaci končiacich ročníkov základných škôl nášho regiónu. Sprevádzali ich pedagógovia a rodičia. Spolu ich bolo až 264, čo je viac ako v minulom roku. V jednotlivých učebniach im škola priblížila pestré formy a metódy vyučovania. Praktické ukážky činnosti žiakov mohli návštevníci vidieť v špeciálnych učebniach jazykov, prírodovedných a technických predmetov, ale i v školskej telocvični, ktorá nedávno prešla rekonštrukciou. Riešenie niektorých úloh zverili gymnazisti terajším deviatakom, svojim potenciálnym spolužiakom. Žiaci gymnázia dostali aj možnosť prezentovať rôzne projekty z oblasti prírodných a spoločenských vied, umenia a techniky.

Škola je priekopníkom v zavádzaní nových foriem a metód vyučovania, tu možno zaradiť predovšetkým realizáciu projektu Škola na dotyk – Edulab, čo je vyučovanie protredníctvom tabletov so špeciálnym vzdelávacím softvérom Planéta vedomostí. S využitím európskej podpory realizuje projekt Vzdelávame moderne, ktorého cieľom je prostredníctvom inovatívnych metód modernizovať vyučovací proces, ktorý by mal viesť k rozvíjaniu kompetencií potrebných pre nadväzujúce vzdelávanie v systéme VŠ. Zaujímavé a netradičné je napríklad aj vyučovanie cudzích jazykov prostredníctvom divadla, v prípade výchovy umením je inšpirujúce už samotné vysoko estetické prostredie učebne, ktoré spoluvytvárajú samotní žiaci.

Gymnázium na Kukučínovej sa zapojilo aj do vzdelávania pedagógov, konkrétne do Programu podpory digitalizácie škôl SR. Ako jedno z 21 školiacich centier, ktoré sa nachádzajú vo všetkých krajoch Slovenska, organizuje bezplatné odborné metodické školenia pre učiteľov základných a stredných škôl.

Deň otvorených dverí na Gymnáziu na Kukučínovej ulici nás zaujal svojou priateľskou atmosférou. Na žiakoch bolo vidno, že ich pedagógovia školy i prostredie inšpirujú k prijímaniu nových poznatkov. Ukázali tiež, že majú priestor aj na vlastnú aktivitu v školskej i mimoškolskej oblasti.

Zábery s konkrétnymi aktivitami aj so stručným popisom nájdete v priloženej fotogalérii.

Video: Gymnázium Kukučínova ul., Poprad

Gymnázium Kukučínova ul. v Poprade: Boli sme na Dni otvorených dverí
38
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Gymnázium Kukučínova ul. v Poprade: Boli sme na Dni otvorených dverí
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM