Rôzne Tlačové správy

Gymnázium na Kukučínovej ulici: Trinástka vie aj potešiť

Trinástka v mnohých vzbudzuje akýsi nedefinovateľný pocit strachu, obáv, neistoty. Že to môže byť aj optimistické číslo, vedia v Gymnáziu na Kukučínovej ulici v Poprade, alebo, ak chcete, v popradskom „starom gympli“.

Ilustračný obrázok k článku Gymnázium na Kukučínovej ulici: Trinástka vie aj potešiť
Zdroj: PR

Presne toľko medailí si totiž doteraz v tomto školskom roku priniesli žiaci tejto školy z krajských kôl rôznych predmetových olympiád a Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). Šesť krajských prvenstiev, štyri druhé miesta a tri bronzové pozície sú skvelou vizitkou rastúcej kvality školy, ktorá patrí nielen do absolútnej okresnej špičky, ale skvelé výsledky jej študentov ju zaraďujú do skupiny najúspešnejších škôl v Prešovskom samosprávnom kraji i na Slovensku. Tretí rok za sebou „kukučínkari“ získavajú popredné miesta v oficiálnych súťažiach organizovaných a hodnotených Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré sú jediným reprezentatívnym meradlom porovnávania najlepších študentov slovenských stredných škôl.

Celoštátne finále v mnohých súťažiach ešte len prídu, ale už teraz sa môžu „starogympláci“ pochváliť striebornou pozíciou a postupom na celosvetové finále tretiačky Nely Gloríkovej v biologickej olympiáde a bronzovým zásahom kvintánky osemročného štúdia Kataríny Krupkovej v olympiáde v anglickom jazyku.

Žiaci Gymnázia na Kukučínovej ulici však nezaostávajú ani v iných oblastiach. Ďalšie ocenenia zbierajú ako na bežiacom páse v rôznych jazykových, umeleckých, spoločenských či športových súťažiach. Umelecký kvet – súťaž v prednese a dramatizácii textov v cudzích jazykoch, Hviezdoslavov Kubín, Spievam po francúzsky, Slávici z lavice, matematické či dejepisné súťaže, atletika, bedminton, basketbal, volejbal… To všetko sú súťaže, na ktoré sa nejdú iba ukázať, ale s cieľom miešať na nich karty na najvyšších pozíciách.

Kredit školy rastie. Dôkazom toho je aj fakt, že už druhý rok za sebou je popradský „starý gympel“ pre žiakov končiacich základnú školu najžiadanejšou strednou školou v Prešovskom kraji. Záujem deviatakov niekoľkonásobne prekračuje možnosti ich prijatia. Právo študovať si vybojujú skutočne iba najlepší. A tak je predpoklad, že v nasledujúcich školských rokoch bude rásť aj množstvo a lesk medailí získaných z vrcholných študentských súťaží. Trinástka tento rok teší. Existujú však aj vyššie čísla, ktoré môžu priniesť ešte väčšiu radosť…

(PR správa)

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM