Peter Handzuš Hokej

Handzuš si vylepšil štatistiky. Nádeje Popradu pochoval samostatným nájazdom

Diváci v Poprade boli svedkami neuveriteľného hokejového divadla s dramatickou zápletkou a bohatou gólovou úrodou. Žiaľ, so šťastnejším koncom pre hokejistov z Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Handzuš si vylepšil štatistiky. Nádeje Popradu pochoval samostatným nájazdom
Zdroj: TASR

Už v 29. sekunde získal Poprad po nedovolenom zákroku výhodu trestného strieľania, ktoré však Balán po prízemnej strele na vedúci gól nepremenil. Hoci sa v ďalších minútach domáci schuti zahryzli do svojho súpera, gól padol na druhej strane, keď nevinnú strelu Jankoviča pustil Sidor za svoj chrbát.

Neistý Sidor sa nevyznamenal ani pri presilovke hostí o dvoch hráčov, keď inkasoval druhýkrát po strele Kubku od modrej. Pred prvou prestávkou sa trafil na druhej strane do vinkla Tomas a vrátil domácich späť do hry.

Čo nestihli Popradčania v úvodnej časti, vynahradili si v úvode prostrednej. Po šikovnej kombinácii dorazil puk za čiaru Hvila a začínalo sa odznova. Domáci sa však z vyrovnania dlho netešili. V 26. minúte zabudli trestuhodne obrancovia na voľného Luntera, ktorý švihom z medzikružia nedal Sidorovi šancu.

Ani tých však vedenie dlho nezahrialo, pretože už o minútu na to unikol Jabrocký a bekhendovým švihom opäť vyrovnal. Popradčania naďalej búšili do súpera a vytvorili si niekoľko sľubných šancí, ale gól padol opäť na druhej strane. Lunter vyslal z väčšej vzdialenosti strelu, ktorá prekvapujúco opäť skončila za chrbátom Sidora. Kým domácim tento jav uberal na psychických silách, Bystričania sa snažili častou streľbou využiť tento jav na dosiahnutie ďalších gólov.

Popradčania však napriek tomuto hendikepu preukázali obrovskú vôľu po víťazstve, keď nielenže opäť vyrovnali, ale v rozpätí minúty dokonca otočili skóre vo svoj prospech. Všetko zariadil prvý útok domácich, keď góly Vandasa a Hvilu padli do prázdnej bránky po dokonalom vyšachovaní bystrickej obrany. Slipčenko sa po piatom góle nechal vystriedať Dzubinom.

V úvode tretej časti po fauloch domácich získali Bystričania 2-minútovú výhodu o dvoch hráčov, ktorú však Poprad obetavo ubránil. Tú ďalšiu však hostia už dokázali využiť, keď sa puk z hokejky Lukacevica zastavil až za chrbátom slabo chytajúceho Sidora. V závere tretiny hrali obaja súperi opatrne, aby pri prílišnej snahe o víťazstvo neinkasovali rozhodujúci gól do svojej bránky.

Rozhodnutie museli priniesť až samostatné nájazdy, v ktorých Handzuš rozhodol o víťazstve Banskej Bystrice.

HK Poprad – HC'05 Banská Bystrica 5:6 pp a sn (1:2, 4:2, 0:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 17. Tomas, 22., 38. Hvila, 27. Jabrocký, 38. Vandas – 10. Jankovič, 14. Kubka, 26., 32. Lunter, 51. Lukačevič, rozhodujúci nájazd Handzuš. Rozhodovali: Müllner – Junek, Tornay, vylúčení: 6:4, navyše: 56. Lunter (B. Bystrica) na 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1643 divákov.

HK Poprad - HC´ 05 Banská Bystrica
40
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
HK Poprad - HC'05 Banská Bystrica 5:6 pp a sn
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM