Peter Handzuš Rôzne

Hasiči z celého kraja súťažili v Poprade. Vyhrali naši

Parkovisko pred Okresným riaditeľstvom HaZZ v Poprade zaplnené hasičskými autami lákalo malých aj veľkých zvedavcov na návštevu hasičskej stanice. Náhodní okoloidúci aj žiaci zo škôl si mohli pozrieť, v akom prostredí hasiči pracujú. V areáli za budo

V stredu 23. mája sa stretli hasiči z Prešovského kraja na 11. ročníku krajskej súťaže v hasičskom športe. „Je to vyvrcholenie prípravy hasičov v disciplínach 100 m cez prekážky, výstup do tretieho podlažia veže, šatfeta 4 × 100 m a na záver, ako vrchol celej súťaže je požiarny útok,“ povedal riaditeľ pretekov Peter Kovalík z Krajského riaditeľstva HaZZ Prešov.

Okrem profesionálov sa do súťaže prihlásilo aj sedem dobrovoľných hasičov, celkovo 112 jednotlivcov a 10 družstiev. Družstvá prišli z deviatich okresných riaditeľstiev a doplnilo ich družstvo Záchrannej brigády z Humenného.

Aj na týchto pretekoch hasiči ukázali, že sú fyzicky pripravení na zdolávanie ich najväčšieho nepriateľ, ohňa. „Hasiči takýmto spôsobom prezentujú, že vedia zvládnuť všetky zásahy bravúrne aj vďaka tomu, že sú dobre fyzicky pripravení,“ dodal Kovalík.

Popradskí hasiči aj teraz dokázali, že patria k najlepším a súťaž jednoznačne vyhrali, keď zvíťazili vo všetkých štyroch disciplínach.

Poprad24 Foto: Branislav Babjak

hasici_kraj
17
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM