Peter Handzuš Hokej

HC Lev Poprad prehral v Moskve s Dinamom 1:4

Hokejisti HC Lev Poprad prehrali vo štvrtkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade OHK Dinamo Moskva 1:4.

„Levi“ podobne ako v predchádzajúcom zápase na ľade Amuru Chabarovsk viedli po prvej tretine, no v druhom a treťom dejstve inkasovali po dva góly. V závere sa už nedokázali presadiť proti pozornej domácej obrane a z „tripu“ po súperových ihriskách si nepriviezli ani bod.

Najbližšie zverenci Radima Rulíka privítajú v nedeľu 15. januára na domácom ľade ruský klub AK Bars Kazaň (17.00).

OHK Dinamo Moskva – HC Lev Poprad 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

Góly: 26. Komarov (Gorovikov, Tolpeko), 27. Novák (Sojin), 45. Babenko (Komarov), 45. K. Volkov – 17. Netík. Rozhodovali: Olenin (Rus.), Rennes (Fín.) – Aľošin, Ivanov (obaja Rus.), vylúčení: 6:6, presilovky: 1:0, oslabenia 0:0, divákov.

zostavy:
Dinamo Moskva: A. Volkov – Novák, Gorochov, Bojkov, Solovjov, Višnevskij, Šadilov – Tolpeko, Gorovikov, Komarov – Kozlov, Sojin, Kokarev – Babenko, Kudašov, Mosaľov – K. Volkov, Pestunov, Kvapil
HC Lev Poprad: Duba – Mezei, Hunkes, Sigalet, Štrbák, Mihálik, Lewis, Hellström – Bartečko, Mikúš, Netík – Špirko, Kristek, Huna – Sekáč, Lundberg, Fabricius – Matai, Novotný, Chabada

Od úvodných minút stretnutia začali hostia aktívne a svojho súpera napádali už pri rozohrávke v ich obrannom pásme. Už v 3. minúte si vybojovali presilovú hru, ale s nebezpečným zakončením Sekáča si domáci brankár poradil. Jeho spoluhráči pohrozili o štyri minúty neskôr, Tolpekovu strelu však Duba zneškodnil svojím betónom. Aj v ďalšom priebehu bola aktivita na strane hosťujúceho celku, no v 13. minúte zabudli na osamoteného Gorovikova, ktorý našťastie pre nich pred Dubom neuspel. Ten istý hráč mal gól na hokejke aj o niekoľko sekúnd neskôr, ale opäť sa vyznamenal brankár hostí. Tri minúty pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky zahrmelo na opačnej strane a skóre stretnutia otvoril Netík – 0:1.

Na začiatku druhého dejstva mal autor úvodného gólu obrovskú príležitosť skórovať, domáci gólman si s jeho dvoma strelami poradil a podržal svojich spoluhráčov. Tí sa mu odvďačili dvoma presnými zásahmi v 26. a 27. minúte. Najprv vyrovnal Komarov, keď dorazil vyrazený puk od Dubových betónov a po ňom poslal domácich po prvý raz do vedenia obranca Novák, ktorý využil početnú výhodu o jedného hráča – 2:1. Oba tímy vychádzali zo zabezpečenej obrany a podnikali rýchle protiútoky. Vo zvyšných minútach druhej tretiny si obaja súperi vypracovali viacero šancí, ale obaja brankári už neinkasovali.

Vstup do tretieho dejstva vyšiel výborne domácim hráčom, ktorí v rozpätí 30 sekúnd strelili dva góly a prakticky rozhodli o svojom triumfe. V 45. namieril presne Babenko a po ňom ešte v tej istej minúte Konstantin Volkov, ktorý prepasíroval vyrazený puk za Dubov chrbát. Hostia v závere pozorne bránili a súpera nepúšťali do vyložených príležitostí. Frustrovaní hostia sa už smerom dopredu neponáhľali a do konca zápasu už nič nevymysleli. Najbližšie ku gólu bol v 52. minúte aktívny Sekáč, ale v úniku si s jeho zakončením poradil brankár domácich.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM