Peter Handzuš Kultúra

Heľenine oči sú s divákmi pod Tatrami spokojní. Do Popradu sa vrátia v decembri

Prešovská skupina Heľenine oči u nás nedávno odohrala dva koncerty za jeden deň. Popoludní počas pamätného dňa obce roztancovala Štôlu a večer sa predstavila divákom festivalu Tatrafest v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Heľenine oči sú s divákmi pod Tatrami spokojní. Do Popradu sa vrátia v decembri
Foto: Peter Handzuš

Poslednú agustovú sobotu sa Heľenine oči predstavili na dvoch miestach pod Tatrami. Najskôr spôsobili mierny kultúrny šok v malej dedinke Štôla. „Myslím, že ľudia dali zo seba úplne všetko a skákali, čo nás, ako kapelu, veľmi teší," povedal po koncerte vo Štôle líder kapely Martin Lynch Mihalčin. Spevákovi sa pod Tatrami páčilo a možno ho miestni uvidia v Štôle opäť, na bicykloch aj s ostatnými členmi kapely.

Tohtoročné leto sa kapele Heľenine oči vydarilo. Hovorí o tom množstvo koncertov. V posledný augustový víkend skupina odohrala šest koncertov. „Čo je dosť na kapelu na Slovensku, vzhľadom na to, koľko je u nás kapiel a akcií málo. Veľmi sa tešíme, že môžeme chodiť po Slovensku a zatiaľ nás to baví,“ konštatoval s úsmevom Lynch.

Heľenine oči na klasickom turné v najbližom čase neuvidíte, ale kapela chystá vianočný špeciál. Koncerty odohrá tesne okolo Vianoc a jeden koncert je naplánovaný aj v Poprade. „Bude to taký vianočný špeciál, budeme tam hrať aj vianočné upravené piesne. Koncertov by malo byť šest alebo sedem,“ prezradil spevák Heľeniných očí. Keďže skupina iné koncerty koncom tohoto roka a začiatkom budúceho roka neplánuje, je to jediná možnosť, kde skupinu budete môcť vidieť.

Celý rozhovor s Martinom Lynchom Mihalčinom a zábery z koncertu v Štôle si môžete pozrieť vo videu.

Heľenine oči vo Štôle
2
Galéria
Heľenine oči vo Štôle
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM