Martin Sýkora Futbal

Historický úspech FK Poprad na dosah: V stredu semifinále Slovenského pohára

Popradskí futbalisti v stredu privítajú v Národnom tréningovom centre v Poprade (NTC) v semifinále Slovenského pohára družstvo Skalice. FK túži po finále!

Ilustračný obrázok k článku Historický úspech FK Poprad na dosah: V stredu semifinále Slovenského pohára
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad po prekvapujúcom, no zaslúženom štvrťfinálovom víťazstve v Dunajskej Strede (1:0), vyzve v Slovenskom pohári v semifinále futbalistov MFK Skalica. Hrá sa na dva zápasy, prvý sa uskutoční v NTC v Poprade v stredu (5.4.) o 17:00 hod.

„Skalica nie je jednoduchý súper. Vlani ešte hrala prvú ligu. 80 percent hráčov v Skalici ostalo a doplnili to ďalšími hráčmi. Skalica nebude jednoduchý súper a tiež chce vyhrať,“ konštatoval tréner FK Poprad František Šturma.

Popradskí futbalisti chcú prekvapiť. Účasť v semifinále pohára je už úspechom. Ale motiváciou určite bude finále, ktoré sa odohrá práve v NTC. FK tam nechce chýbať, aj keď do dvojzápasu vstupuje skromne. „Neriešime to, či sa to podarí alebo nie. Do každého pohárového zápasu sme išli s pokorou, s tým, že chceme zahrať čo najlepší výsledok a pokúsiť sa postúpiť do ďalšieho kol,“ doplnil Šturma.

Lodivod Podtatrancov má Záhorákov prečítaných. Stretnutie prinesie boj o každý meter ihriska. Finále je veľkou motiváciou pre oba celky. „Bude to vec taktiky, hernej formy hráčov, chybičiek, ktoré futbal prináša. Tieto mikrosituácie rozhodujú zápasy. My sa na to veľmi tešíme. Urobíme všetko preto, aby sme ten dvojzápas zvládli zdarne a postúpili do finále. Ale nejdeme do toho, že musíme. Chceme si to v prvom rade užiť. Boli by sme veľmi radi, keby sme si zahrali finále na domácom ihrisk,“ vysvetlil tréner FK Poprad.

Ak by v dvojzápase bol úspešnejším popradský celok, znamenali by to, že by sa vo finále pohára stretol na domácom ihrisku s jedným z dvojice Slovan Bratislava – Zemplín Michalovce.

Video: Martin Sýkora / Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM