Peter Handzuš Hokej

HK Poprad dotáciu dostane. Musí ale splniť záväzky

Takmer 35 tisícovú dotáciu na športovú činnosť mali schváliť na pravidelnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva poslanci hokejovému klubu HK Poprad. Podmienkou poskytnutia dotácie bola však úhrada dlžnej čiastky, ktorú klub dlhoval mestu. Vedenie hokejového klubu však svoju časť dohody nesplnilo.

Ilustračný obrázok k článku HK Poprad dotáciu dostane. Musí ale splniť záväzky
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Uskutočnilo sa niekoľko rokovaní za účasti zástupcov hokejového klubu a jeho vedenia, fanklubu HK ŠKP Poprad, viceprimátora Adriána Kromku a mojej osoby. Snažili sme sa vyjsť v ústrety fanúšikom aj vedeniu HK, s tým, že budeme ústretoví a nájdeme riešenie, aby hokej v Poprade pokračoval, ak si klub uhradí všetky záväzky, ktoré mu vznikli voči Mestu Poprad. Došlo k dohode, že na základe ich uhradenia záväzkov tieto finančné prostriedky dočasne preklasifikujeme, tak, ako je to uvedené v uznesení. Hokejový klub do dnešného dňa neuhradil časť týchto záväzkov, keď uhradil 19 000 € a 10 000 € neuhradil,“ uviedol na rokovaní MsZ 2. viceprimátor Mesta Poprad Milan Baran.

Kedže HK Poprad má v súčasnosti vážne ekonomické problémy, mestskí poslanci sa napriek nedodržaniu dohody zo strany vedenia hokejového klubu uzniesli, že dotáciu klubu predsa len pridelia. Podmienkou je vyrovnanie dlžných záväzkov. Pridelením dotácie si tak mesto plní verejný prísľub, ktorý dalo fanúšikom popradského hokeja.

Klub pracuje na splnení podmienok

HK Poprad si podľa vyjadrenia vedenia klubu váži ústretové kroky radnice smerom k hokeju v Poprade ako aj nadviazaniu komunikácii s radnicou.

„Na vzájomných stretnutiach predstaviteľov oboch strán sme si vyjasnili niektoré záležitosti z minulosti a snažíme sa nastaviť vzájomnú spoluprácu tak, aby fungovala a bola k prospechu popradského hokeja a občanov mesta Poprad. Klub vyvíja všetky potrebné kroky smerom k splneniu podmienok poskytnutia dotácie od mesta Poprad tak, ako sme sa dohodli počas nedávno prebehnutých rokovaní,“ píše sa vo vyjadrení vedenia HK Poprad.

„Dôkazom obnovenej spolupráce sú aj staronové šatne na zimnom štadióne, ktoré mesto Poprad poskytlo pre naše mládežnícke kategórie. „Aj touto formou prispelo k skvalitneniu športových podmienok nutných pre výchovu hokejových talentov v Poprade, za čo sa mu chceme poďakovať," dodali zástupcovia klubu.

Podľa Barillu je postup klubu neseriózny

„Mesto Poprad urobilo na podporu hokejového klubu viacero krokov. Opäť sa však ukázalo, na ktorej strane leží zodpovednosť za neseriózny prístup k ústretovým dohodám. O to viac ma mrzí účelná diskreditačná kampaň, ktorú vedie riaditeľ klubu Tibor Turan voči Mestu Poprad. Priaznivci a podporovatelia hokeja si však môžu urobiť názor sami,“ skonštatoval poslanec Mestského zastupiteľstva Marián Barilla.

„Na vyjadrenia mestského poslanca, pána Mariána Barillu, reagovať v tejto chvíli nebudeme. Opäť zdôrazňujeme, že nadviazaniu korektnej komunikácie s mestom Poprad sa tešíme a ďakujeme jeho zástupcom za ústretové kroky. V našom záujme rozhodne nie je viesť diskreditačnú kampaň, ako sa niekto snaží túto situáciu prezentovať a neustále živiť,“ píše sa vo vyjadrení HK Poprad.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM