Martin Sýkora Iné športy

Hokejbalisti sa predstavia doma: Rokovania s vedením mesta priniesli pokrok

Stredajšie ráno bolo v Kežmarku venované opäť hokejbalu. Primátor Ján Ferenčák zvolal ďalšie stretnutie k podpisu nájomnej zmluvy hokejbalového ihriska.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalisti sa predstavia doma: Rokovania s vedením mesta priniesli pokrok
Zdroj: Mesto Kežmarok

Zúčastnené strany sa dohodli na finálnych podmienkach spolupráce. Predložené budú dve zmluvy, a to medzi Mestským športovým klubom (MŠK) a Základnou školou Dr. D. Fischera o prenájme ihriska, a druhá medzi MŠK a občianskym združením Šport je cesta o organizácii a prevzatí zodpovednosti za organizovanie zápasov a tréningového procesu. Nájsť riešenie ale nebolo jednoduché. „Hľadanie kompromisu bolo asi to najťažšie. Je však dôležité, aby zúčastnené strany plnili všetky body vzájomnej dohody,“ povedal primátor po stretnutí.

„Ide nám o to, aby sa športovci mohli baviť športom, aby deti mohli trénovať a ľudia sa mohli prísť na zápasy pozrieť. Musím však povedať, že sa mi potvrdzuje, že prioritou vždy musí byť občan,“ dodal Ján Ferenčák.

Tréner Maroš Hric verí v pozitívny vývoj situácie. „Urobíme maximum, aby sme všetky podmienky, ktoré nám sú dané, splnili na sto percent. Verím, že sobotňajší zápas s Vrútkami odohráme už doma,“ uviedol Hric. „Chcem sa poďakovať hlavne primátorovi, riaditeľke ZŠ Dr. D. Fischera pani Slovíkovej a štatutárovi MŠK Ľubovi Kovalskému aj Miňovi Glevaňákovi. Dúfam, že budeme všetci spolupracovať tak, ako si to mesto Kežmarok zaslúži,“ povedal Maroš Hric.

Po podpise zmlúv by mali hokejbalisti odohrať domáci zápas na kežmarskom štadióne s Vrútkami a v nedeľu s Považskou Bystricou. „Verím, že naši fanúšikovia, ktorí nám verili a stáli pri nás nám pomôžu dodržiavať podmienky, ktoré sú stanovené MŠK a školou,“ podotkol Hric.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM