Monika Vengrínová Iné športy

Hokejbalová liga pokračovala ďalším kolom. Hráči neskrývali ani negatívne emócie

I druhé kolo jarnej časti hokejbalovej ligy pritiahlo na ihrisko desiatky chalanov s cieľom dobre si zahrať a získať pre svoje mužstvá ďalšie cenné body. Niektorým sa darilo viac, iným menej.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalová liga pokračovala ďalším kolom. Hráči neskrývali ani negatívne emócie
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Hbc Sobota si verí, pomýšľa i na play off

14.kolo odohralo tradične osem mužstiev. Chlapci na ihrisku nechali všetko, napriek tomu, nie každému sa darilo tak, ako si to predstavoval. „Začali sme hrať až prekvapujúco dobre, hrali sme jednoducho a to nám vychádzalo. Vyhrávali sme 3:0, 4:0, potom bolo aj 5:1, nakoniec sme však vlastnými chybami prehrali. Jednoducho sme prestali hrať, začali sme vymýšľať veci, ktoré sa v hokejbale nerobia. Za stavu 6:5 sme chceli dve minúty pred koncom vyrovnať, ale nevyšlo nám to,“ uvažuje nad prehratým, pre nich prvým tohtoročným zápasom, Matej Budaj z tímu Hbc Sobota. Jeho spoluhráč František Balog výkon svojich spoluhráčov hodnotil kladne: „Dostali sme aj góly, za ktoré sme nemohli. Nemáme sa za čo hanbiť, hrali sme dobre. Všetci podali sto percentný výkon“.

V zápase sa však v drese Soboty zaskvel najmä štvorgólový Baran. A i keď si tri body nakoniec odniesli chlapci z Hk Storm, Soboťania sa chcú dostať ďalej. Veria si i na play off. „V ďalšom zápase pomýšľame jedine na výhru, aby sme mali sedem bodov a mohli postúpiť. Máme na to, lebo sme dobrí, máme dobrých hráčov,“ myslí si Fero. Matej silu mužstva potvrdzuje, avšak do popredia kladie predovšetkým radosť z hry: „Sme nováčikovia, ale máme i skúsených hráčov, ktorí nám pomáhajú. My si hlavne chceme zahrať dobrý hokejbal a uvidíme, čo bude ďalej. Túto, pre nás prvú sezónu nepozeráme na umiestnenie. Veríme však, že v ďalších zápasoch to bude lepšie a nejaké body získame“.

Veterans potrápili lídra súťaže

Zaujímavý zápas mohli diváci vidieť, keď sa na ihrisku objavili favoriti súťaže Lion Šatex proti chlapcom z Veterans, ktorí využili neprítomnosť brankárskej jednotky svojho súpera a zaskočili Šatex častou streľbou a dravosťou, na ktoré ten nestačil reagovať. Po vyhratej prvej tretine, sa však skúsení hráči Šatexu spamätali a svojho súpera už do podobných šancí nepustili. Tretia tretina tak bola výlučne v réžii Šatexu. Blysol sa najmä Gábor štyrmi gólmi a tromi asistenciami a tiež Roháčik, ktorý vsietil tri góly a rovnako trikrát pri góle asistoval. Konečný výsledok Šatex – Veterans 13:7.

Najväčším rozdielom vo výsledku skončil zápas Outsiders verzus Dinamo, a to vysoko 3:11. Po jasnej dominancii Dinama v prvej tretine, však chlapci poľavili, čo súper využil a druhú tretinu vyhral. Zásluhu na tom mal Šterbák, ktorý svojim hattrickom poslal Outsiders do vedenia. Tretia tretina však rozhodla jednoznačne o víťazovi, keď Dinamo strelilo neuveriteľných sedem gólov.

Fanklub s nevysvetliteľnou prehrou

Nepríjemným prekvapením skončil duel pre Fanklub, keď prehral s Hooligans 5:7 napriek počiatočnému stavu 5:1 v ich prospech. Prvá tretina bola prakticky vyrovnaná, skóre sa podarilo otvoriť hráčom z Hooligans. Fanklub ale poriadne zabral a po dvoch tretinách už vyhrával 5:1. V poslednej tretine však chlapci dostali šesť gólov a nakoniec prehrali 7:5. „Neviem hodnotiť náš výkon, ale bol asi poriadne pod úroveň. Naozaj neviem, čo sa stalo, neviem si to vysvetliť. Toto sa deje už dlhšie. Minulý zápas sme tiež prehrali po samostatných nájazdoch, proste to nešlo. Dnes už tá hra bola síce lepšia, ale posledná tretina ukázala, že ešte máme čo dobiehať. Mali sme tri útoky, súper len dva, mali sme ich ubehať, skôr by som však povedal, že to bolo naopak. Budeme sa musieť snažiť nejako to napraviť v ďalšom zápase a zabrať na 100 %, aby sa to zlepšilo,“ hodnotí výkon svojich spoluhráčov z Fanklub-u Jaroslav Miškovič, strelec dvoch gólov.

Okrem 14.kola sa tento týždeň odohrala i predohrávka 16.kola medzi hráčmi Dinamo a Hbc Veľká, ktorá netradične potrápila svojho, tabuľkovo druhého, súpera a svojou obetavosťou a bojovnosťou sa stala veľkým prekvapením tohto ročníka. Skúsení hráči Dinama však súpera do vyložených šancí nepustili a každú tretinu vyhrali o jeden gól. Zápas tak skončil výsledkom 6:3 pre Dinamo.

Hokejbalová liga pokračovala ďalším kolom. Hráči neskrývali i negatívne emócie
1
Galéria
hokejbal jarná časť 2.kolo 2013
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM